Knoflookstrengen

GROENTE – KNOFLOOK & UIEN

Knoflookstrengen

Deze knoflook wordt vlak na de oogst gevlochten, als het groene loof nog vers is. Hierna wordt het gedroogd en is de streng klaar voor verkoop. Knoflook strengen bestaan uit bollen die soms wel 8-9 knoflookteentjes bevatten. Knoflook is een echte smaakmaker die niet kan ontbreken in o.a. de Aziatische en Mediterrane keuken.

Beschikbaarheid knoflookstrengen

Jaarrond

Oorsprong

Knoflook komt oorspronkelijk uit de steppen van Centraal Aziatische. Ook is bekend dat het omstreeks 3200 v Chr. al werd verbouwd door de Egyptenaren. Knoflook werd niet alleen als voedingsmiddel gebruikt, maar had ook een ceremoniële betekenis. Deze knoflook wordt vlak na de oogst gevlochten, als het groene loof nog vers is. Hierna wordt het gedroogd en is de streng klaar voor verkoop.

CHINA

China
Knoflookstrengen

Bewaartips

Bewaar de knoflookstrengen op een koele en donkere plek. De gedroogde knoflook is dan een aantal maanden houdbaar.

Bereidingstips

Verwijder voor gebruik het schilletje en snijd vervolgens in dunne plakjes of kleine blokjes. Je kunt knoflook ook in een speciale knoflookpers fijnpersen. Knoflook wordt vanwege de indringende, maar heerlijke geur en smaak in talloze gerechten en keukens gebruikt.

Voedingswaarden per 100g

ENERGIE

EIWIT

KOOLHYDRATEN

WAARVAN SUIKERS

VET

WAARVAN VERZADIGD

140 kcal / 589 Kj 6g 28g 22g 0,1g 0g

VEZELS

NATRIUM

CALCIUM

IJZER

VITAMINES

1g 4g 40mg 1,4mg B6, B1, C
TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van knoflookstrengen? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS