Peru

  • Groene asperge

Groene asperge

2021-08-13T11:00:47+02:00

Groene asperges zijn iets steviger van smaak dan de witte variant. Wat ook een fijne bijkomstigheid is het feit dat je ze niet hoeft te schillen. Groene asperges danken hun kleur aan het feit dat ze boven de grond groeien en dus in tegenstelling tot de witte asperge wel zonlicht hebben gezien.

Groene asperge2021-08-13T11:00:47+02:00
  • Mango boomgerijpt

Boomgerijpte mango

2022-07-05T10:24:57+02:00

De mango kent veel variëteiten en is er dus in veel verschillende smaken en vormen. Keith en Kent mango's zijn de meest bekende. De meeste mango's worden onrijp geplukt en op de plaats van bestemming verder gerijpt, maar er zijn ook zogenaamde boomgerijpte mango's. Deze mango's laten ze in het land van herkomst langer aan de boom hangen, totdat ze heerlijk zoet en rijp zijn en de vitamines optimaal. Deze mango's zijn volgens ons het állerlekkerst. 

Boomgerijpte mango2022-07-05T10:24:57+02:00
  • Oca

Oca

2022-05-31T09:52:21+02:00

Deze prachtige knol is zoet van smaak en het zetmeelgehalte is laag. Hierdoor heeft het een minder zetmeelrijke textuur dan aardappelen. Oca is erg veelzijdig! Het kan worden gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten. Verse oca hebben een knapperige textuur welke vergelijkbaar is met wortel. De vinger-vormige knollen kunnen wit, oranje, rood, roze en paars zijn.

Oca2022-05-31T09:52:21+02:00
  • Mashua

Mashua

2021-08-13T14:02:55+02:00

Mooie knollen die gekookt kunnen worden gegeten of in soepen kunnen worden verwerkt. Vanwege de scherpe smaak zijn ze niet geschikt voor rauwe consumptie. Ze zijn er in verschillende vormen en kleuren. De aardappeltjes zijn prachtig om te zien; romig wit tot geel met roze tot donkerpaarse ogen.

Mashua2021-08-13T14:02:55+02:00
  • Mango Readylicious

Mango

2021-07-19T07:59:55+02:00

De mango kent veel variëteiten en is er dus in veel verschillende smaken en vormen. Keith en Kent mango's zijn de meest bekende. Maar ook Tommy Atkins, Palmer en Shelley zijn heerlijke variëteiten. Het duurt best lang voordat een onrijpe mango rijp en lekker van smaak is. Gelukkig zijn er daarom eetrijpe mango's! Deze mango's van Readylicious® zijn metéén lekker. Dat komt doordat ze geteeld, vervoerd en vertroeteld zijn volgens de Ripe & Ready-methode.

Mango2021-07-19T07:59:55+02:00
  • Tamarillo

Asperge tips wit

2021-02-25T11:11:08+01:00

Net als de groene mini-variant is de witte aspergetip een zeer jonge asperge. Aspergetips zijn heerlijk van smaak en hebben een lekkere bite. Over het algemeen zijn de stelen gemiddeld zo’n 10 cm. Fijn voordeel: je hoeft de aspergestips amper te schillen.

Asperge tips wit2021-02-25T11:11:08+01:00
  • Aspergetips groen

Asperge tips

2021-04-01T10:17:46+02:00

De groene aspergetips zijn de jonge topjes van de grote, groene asperge. Ze hebben een verfijnde en delicate smaak en zijn heerlijk mals en knapperige.

Asperge tips2021-04-01T10:17:46+02:00
  • Bahri dadels

Barhi dadel

2022-05-31T09:52:33+02:00

De Barhi dadelsoort is vernoemd naar de hete Arabische wind ook wel ‘barh’ genoemd. De barhi dadel hebben wij in de verse variant.

Barhi dadel2022-05-31T09:52:33+02:00
  • Morada

Morada maïs

2022-11-21T14:36:01+01:00

Morado maïs is een prachtige donkerpaarse, bijna zwarte maïskolf uit Peru. De maïskolf is daar immens populair, vooral langs de kust. Het is het belangrijkste ingrediënt voor het traditionele drankje Chicha Morada. Je kunt het verfrissende en tegelijkertijd kruidige drankje daar bij één van de vele straatverkopers kopen.

Morada maïs2022-11-21T14:36:01+01:00
  • Yacon

Yacon

2021-04-01T11:08:07+02:00

Deze heerlijke, frisse knolsoort heeft een smaak die een beetje naar appel of meloen neigt. Hij werd al door de Inca’s gegeten door zijn velen gezonde eigenschappen.

Yacon2021-04-01T11:08:07+02:00
  • Gember

Gember

2022-11-22T08:02:23+01:00

Gember is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereldkeuken. De frisse, maar scherpe, warme en eigenzinnige smaak geeft body aan tal van gerechten en dranken! Gember is een knol die wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant.

Gember2022-11-22T08:02:23+01:00
  • Aji limo

Aji Limo

2022-06-14T09:38:51+02:00

De Aji Limo is een behoorlijk pittige peper met een vleugje citrus die erg populair is in Peru waar hij onder de naam ‘Kellu Uchu’ bekend staat. De Aji Limo kan rood, oranje, groen en geel zijn en geeft veel kleur, smaak en een beetje pit aan een gerecht.

Aji Limo2022-06-14T09:38:51+02:00
  • aji amarillo

Aji Amarillo

2022-06-14T09:39:20+02:00

Een oranje, zeer fruitige en aromatische chilipeper uit Peru, welke qua smaak vergelijkbaar is met paprika’s of een madame jaenette, maar dan een stuk minder pittig. De Peruaanse aji (chilipepers) is samen met ui en knoflook een vast onderdeel van de ‘heilige drie-eenheid’ van de Peruaanse keuken.

Aji Amarillo2022-06-14T09:39:20+02:00
  • Rocoto

Rocoto

2022-06-14T09:50:22+02:00

De rocoto ziet er misschien vriendelijk uit, maar is een pittige chilipeper. De peper ziet er uit als een schattige, kleine rode appel, maar vergis je niet! De rocoto kan best pittig zijn en dat kan nog wel eens voor een verassing zorgen!

Rocoto2022-06-14T09:50:22+02:00
  • Asperge wit

Witte asperge

2021-03-31T15:40:45+02:00

Deze groente heeft niet voor niets de bijnaam ‘het witte goud’. Asperges zijn de jonge scheuten van de asperge plant en zijn lichtglanzend, roomwit van kleur. De witte asperge dankt zijn kleur aan het feit dat hij in het donker wordt geteeld. Hierdoor kan de plant geen groenkeuring ontwikkelen en zo ontstaat de geliefde, roomwitte asperge.

Witte asperge2021-03-31T15:40:45+02:00
  • choclo mais

Choclo maïs

2022-11-21T14:37:52+01:00

Choclo maïs herken je aan de witte, grote maïskorrels en wordt dan ook vaak ‘giant corn’ genoemd. De romige structuur maakt de maïs tot een geliefde en populaire groente in Peru. Zo is ‘Choclo con queso’ (Choclo met kaas) een bekend streetfood gerecht en zijn de grote maïskorrels ook vaak terug te vinden in het wereldberoemde Peruaanse gerecht ceviche.

Choclo maïs2022-11-21T14:37:52+01:00
  • Limequat

Limequat

2021-09-23T10:53:23+02:00

Een limequat is eigenlijk een soort mini limoen: een kruising tussen een kumquat en een limoen, om precies te zijn. Dit kleine, groene citrusvruchtje kun je met schil en al eten en de smaak is dan ook zoals je gewend bent van een gewone limoen: zuur en een beetje bitter.

Limequat2021-09-23T10:53:23+02:00
  • Lucuma

Lucuma

2022-09-13T08:52:51+02:00

Deze vrucht staat al eeuwenlang bekend als het Inca-goud. Het is een groene vrucht ter grote van een appel. Het vruchtvlees van de lucuma is geel-oranje en in het midden van de vrucht zit een grote pit. De smaakt wordt vaak beschreven als pompoen met accenten van vanille en karamel: heel bijzonder dus!

Lucuma2022-09-13T08:52:51+02:00
  • Granadilla

Granadilla

2021-01-22T11:33:36+01:00

Deze zoetzure vrucht behoort tot de familie van de passiflora en is net als de maracuja een passievrucht.

Granadilla2021-01-22T11:33:36+01:00
  • Granaatappel

Granaatappel

2021-08-10T15:29:04+02:00

De granaatappel ziet eruit als een grote, rozerode appel met een leerachtige schild. Wanneer je de vrucht open breekt of snijd, zie je de ontelbare rode pitjes.

Granaatappel2021-08-10T15:29:04+02:00
  • Cherimoya

Cherimoya

2021-03-31T14:35:17+02:00

Aardbeien met slagroom…ananas…banaan…framboos…? De beschrijvingen van de smaakvolle cherimoya lopen nogal uiteen. Maar

Cherimoya2021-03-31T14:35:17+02:00
  • Sanky

Sanky

2021-02-26T13:04:17+01:00

Dit is een bijzondere fruitsoort uit het Andes gebergte in Peru. De groene, ronde balletjes waren heel lang ‘vergeten’. In sommige gebieden werd de sanky helemaal niet meer geconsumeerd en aten alleen de vogels nog dit heerlijke fruit. In 2006 keerde het terug op de Peruaanse markt en inmiddels heeft Bud Holland het fruit ook op de Europese markt geïntroduceerd.

Sanky2021-02-26T13:04:17+01:00
  • Vijgen

Vijgen

2021-08-10T15:36:54+02:00

Vijgen zijn een ware delicatesse! Ze combineren fantastisch bij hartige producten zoals kaas of rauwe ham. Vijgen zijn zogenaamde schijnvruchten: gevormd uit de bloembodem en de bloem. Zowel de zaden, als de schil en het vruchtvlees zijn eetbaar.

Vijgen2021-08-10T15:36:54+02:00
  • Zapote

Zapote mamey

2022-06-28T11:07:26+02:00

Op het eerste gezicht een bijzondere, ovale en ietwat grauwe vrucht. De dikke schil is bruin, leerachtig en voelt ruw aan. De binnenkant is sappig en oranje gekleurd. De krachtige, karamelachtige smaak is verbazend lekker.

Zapote mamey2022-06-28T11:07:26+02:00
  • Avocado

Avocado

2021-03-31T14:11:29+02:00

De immens populaire avocado is met zijn romige vruchtvlees en licht nootachtige smaak een echte allemansvriend.

Avocado2021-03-31T14:11:29+02:00
  • Curuba

Curuba

2021-03-31T14:07:45+02:00

Deze langwerpige vrucht is familie van passiefruit en wordt ook wel ‘banaan-passiefruit’ of ‘tumbo’ genoemd. De eetbare pitjes en het geleiachtige vruchtvlees smaken friszoet en een tikkeltje zuur.

Curuba2021-03-31T14:07:45+02:00
Ga naar de bovenkant