4 personen
30 minuten

2 lamsracks

6 teentjes zwarte knoflook

4 el balsamico azijn

4 el olijfolie

2 el honing

1 tl rozemarijnzout

1/2 tl gerookte paprikapoeder

Lamsracks met zwarte knoflookmarinade

Haal de lamsracks uit de verpakking en dep droog met keukenpapier.

Verwijder de schilletjes van de zwarte knoflook. Doe de zwarte knoflook teentjes samen met de balsamico azijn, olijfolie, honing, rozemarijnzout en gerookte paprikapoeder in een blender. Mix alles goed door elkaar tot een marinade.

Smeer de lamsracks rondom in met de marinade en dek af met huishoudfolie. Zet ze in de koelkast en laat de lamsracks minimaal 4 uur marineren.

Haal de lamsracks een uur voor bereiding uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200˚C. Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en rooster de lamsracks op hoog vuur aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.

Doe vervolgens de lamsracks in een ovenschaal en plaats in de oven. Hou voor medium rare circa 10-15 minuten aan. Haal de lamsracks uit de oven en laat ze afgedekt met aluminiumfolie nog een paar minuten rusten.

GROENTE – KNOFLOOK & UIEN

Zwarte knoflook

Met zijn unieke en zachte smaak, zachte en smeuïge textuur en levendige kleuren, is zwarte knoflook inspirerend en brengt het een nieuwe smaak op tafel. Deze zwarte smaakmaker brengt subtiele hints van soja, balsamico en rozijnen vermengd met de pittige smaak van knoflook; een heerlijke delicatesse!

LEES VERDER

Meer recepten