Plaattaart met vijgen, ham en gorgonzola

Vijgen zijn zogenaamde schijnvruchten, omdat ze worden gevormd uit de bloembodem en bloemen van de vijgenboom. De vijg is één van de oudste vruchten die we kennen. Duizenden jaren geleden werden ze al verbouwd in Azië.

Deze week hebben wij een heerlijke plaattaart met vijgen op het borrel-menu staan. Met deze plaattaart steel je in een handomdraai de show, want hij is zo gemaakt!

Ingredienten

1 grote rol bladerdeeg
3 vijgen
150g gorgonzola
1 rode ui
50g gedroogde ham
Een paar blaadjes rucola ter garnering
Gehakte pistachenoten naar smaak

1. Verwarm de oven voor op 220C.
2. Rol het bladerdeeg uit en vouw de randjes om.
3. Verkruimel de gorgonzola over het deeg.
4. Snijd de vijgen in plakjes en verdeel deze over het deeg.
5. Snijd een rode ui in halve ringen en strooi dit eroverheen.
6. Bak de plaattaart in 15 minuten goudbruin in de oven.
7. Verdeel de ham over de plaattaart.
8. Garneer met wat rucola, gehakte pistachenootjes.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl