Gevulde brie met zwarte knoflook

Met zijn unieke en zachte smaak, zachte en smeuïge textuur en levendige kleuren, is zwarte knoflook inspirerend en brengt het een nieuwe smaak op tafel. Zwarte knoflook biedt subtiele hints van soja vermengd met de pittige smaak van knoflook. Zwarte knoflook wordt geproduceerd door de standaard knoflook-bol door middel van een zorgvuldig gecontroleerd vocht en verwarming proces te fermenteren in enkele weken. De suikers en aminozuren reageren en produceren samen melanoidine - die verantwoordelijk is voor de rijke zwarte kleur.

In combinatie met kaas en porcini (gedroogde cepes - paddenstoelen) komt de zwarte knoflook echt tot z'n recht. De zoete Peruaanse vijgen en dadelstroop maken het plaatje compleet. Eet smakelijk!

Ingredienten
250g Mascarpone
6 porcini (gedroogde cepes)
5 teentjes zwarte knoflook
1 klein potje dadelstroop
2 zwarte, Peruaanse vijgen
1 gesneden ciabatta

1. Laat de porcini een half uurtje weken in een kopje warm water en laat daarna drogen.
2. Plet de zwarte knoflookteentjes met een mes tot het helemaal zacht is, zodat je het goed kan mengen met de mascarpone.
3. Snijd de porcini in fijn en meng de mascarpone, zwarte knoflook en porcini goed door.
4. Snijd de brie in de lengte door midden en verdeel het mascarpone-mengsel op de onderkant. Houd de rest apart.
5. Leg de bovenkant weer op het mengsel.
6. Snijd de vijgen in kwarten en arrangeer alles op een mooie houten plank.
7. Besprenkel het geheel met de dadel siroop.
8. Doe de rest van het mascarpone-mengsel in een schaaltje en serveer erbij als extra spread.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl