Lotuswortelchips met soya-limoendip

Lotusbloemen ken je misschien wel als de prachtige, op het water drijvende bloemen. Deze bloemen en bladeren groeien uit de lotuswortel die op de bodem van het water ligt.
De smaak lijkt een beetje op die van aardappel, maar is wat zoeter. De lotuswortel is super decoratief doordat er een mooi patroon van luchtkamers verschijnt wanneer hij opengesneden wordt. Deze week op het borrel-menu: Knapperige lotuswortelchips met een heerlijke soya-limoendip!

Ingredienten
2 lotuswortels
1 rode peper in dunne ringetjes
1 limoen
50ml soyasaus
1 el. honing
Olijfolie

1. Schil de lotuswortels met een dunschiller.
2. Snijd de lotuswortels in dunne plakjes en leg de plakjes steeds in een bak met ijswater om bruinverkleuring tegen te gaan.
3. Dep de plakjes droog met een schone theedoek.
4. Meng de lotuswortel in een kom met een flinke scheut olijfolie, peper en zout.
5. Bak de lotuswortelplakjes in de oven (+/- 30 minuten op 160°C) of in een airfryer tot ze knapperig en goudbruin zijn.
6. Meng intussen de soyasaus met het sap van een halve limoen, 1 el. honing en de helft van de rode peper.
7. Haal de lotuswortelchips uit de oven of airfryer en serveer met de overige rode peper en de soya-limoendip.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl