Thaise Sereh kip-spiesjes

Citroengras, ook bekend als sereh, is een gras dat groeit in tropische klimaten. Het is vooral populair in de Thaise en Vietnamese keuken, waar het een veelgebruikt ingrediënt is in soepen, vlees en visgerechten. In deze borrelsnack biedt de sereh een heerlijke citrussmaak. Maar zorg ervoor dat je de sereh stengel zelf niet eet, het is puur voor de show en smaak in dit recept. :-)

En samen met de aromatische Kaffir-limoenblaadjes, gember en Calamansi-saus, is dit gerecht een absolute topper op de vrijdagmiddagborrel!

ingredienten voor 16 spiesjes
1200g kipgehakt
7 kaffir lime leaves
4 knoflookteentjes (geperst)
Gember (2 cm, geraspt)
60ml soya saus (30 voor de kip, 30 voor de Calamansi saus)
20g koriander (fijngehakt)
1 rode pepers (fijngehakt)
16 sereh stengels
6 calamansi (uitgeperst)

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder de buitenste twee lagen van de sereh.
Rol de Kaffir lime leaves strak op en snij in zeer dunne reepjes met een scherp mes.
Doe alle ingredienten in een kom en meng. Verdeel vervolgens in 16 porties.
Olie je handen lichtjes in. Neem een portie van de gehaktmix en een sereh en vorm het gehaktmengsel om de 'spiesjes'. Herhaal met de rest van het mengsel en de sereh.
Plaats de spiesjes op een bakplaat, smeer lichtjes in met olie en bak ca. 25 minuten.
Meng in de tussentijd de rest van de van de soya saus met het calamansi-sap.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl