Kleurige zoete aardappel crostini

Er gaat niets boven knapperige zoete aardappelfrietjes of zoete aardappelblokjes in een salade. Maar er zijn nog zoveel meer leuke gerechtjes te verzinnen met deze zoete aardappel, die stiekem helemaal geen aardappel is, maar een knol!

In de supermarkt is vooral de bruine variant met oranje binnenkant te vinden. Maar zoals met veel producten, zijn er nog veel meer kleuren te ontdekken! In dit recept gebruiken wij de zoete aardappel als een toastje. En niet alleen de oranje variant wordt gebruikt, maar ook de paarse- en witvlezige zoete aardappel stelen de show tijdens de vrijdagmiddagborrel van deze week!

Ingredienten
0,5 zoete aardappel paarsvlezig
0,5 zoete aardappel witvlezig
0,5 zoete aardappel oranjevlezig
25g. gemende noten
Olijfolie
Peper en zout

Variant 1
125g geitenkaas
2 el. honing
4 takjes tijm

Variant 2
100g gorgonzola
2 el. dadelstroop
1 takje rozemarijn

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was en droog de zoete aardappelen grondig.
Snijd ze in ca. 1 cm. dikke plakken.
Meng de zoete aardappelen in een kom met olijfolie,peper en zout naar smaak.
Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak zo'n 15 minuten, draai ze dan om en bak nog eens 15 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de ene helft met de ingrediënten van variant 1 en de andere helft met de ingrediënten van variant 2.
Verdeel de noten over de crostini en schuif de bakplaat nog even kort in de oven, totdat de kaas iets gesmolten is.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl