Pomelo-garnalensalade in bananenbladhoorntjes

Deze week willen we u kennis laten maken met de koning der citrusfruit: de pomelo! We gebruikten prachtige, aromatische rode pomelo's uit Zuid-Afrika en combineerden deze met garnalen, Readylicious avocado's en chilipeper en maakten het af met een geweldige kokosnoot-limoen-dressing en knapperige, geroosterde pinda's. En als je denkt dat dat niet genoeg is, serveerden we het ook nog eens in een bananenblad-hoorntje!

Ingredients for 15 cones
1 Red pomelo, peeled and chopped
2 Readylicious avocados, chopped
500g cooked shrimps
1 Red chilli pepper, cut in rings
50g unsalted peanuts, finely chopped
15 Round banana leaves
50 ml. Coconut milk
1 Lime
15 ml. soy sauce
1 tbs. brown sugar
1 tbs. vegetable oil

1. Roll each banana leaf into a cone, and fasten at the seam with a bamboo skewer.
2. Combine the red pomelo, Readylicious avocado, shrimps and chilli pepper in a bowl and whisk together. Set aside.
3. Roast the chopped peanuts in a dry cooking pan until golden brown.
4. Zest the lime and set aside. Halve the lime and squeeze out the lime juice.
5. Mix the lime juice with the coconut milk, soy sauce, vegetable oil and brown sugar.
6. Stuff each banana leaf-cone with the shrimp-salad, sprinkle with the coconut-lime-dressing, roasted peanuts and lime zest.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl