Chocoladevijgen met geitenkaas

Chocola en kaas? Het klinkt misschien als een vreemde combinatie, en dat is het eigenlijk ook wel. Maar daarom juist verrassend lekker! Onze heerlijke Peruaanse, zwarte vijgen zijn in een laagje pure chocolade gedoopt en gevuld met geitenkaas en pistachekruim. Voor de echte waaghalzen kun je de geitenkaas ook vervangen door gorgonzola, een ware smaakexplosie!

Ingrediënten 
10 zwarte Peruaanse vijgen
250g geitenkaas
150g pistachenoten, gepeld en fijngehakt
200g pure chocolade
zeezout

1. Snijd de vijgen doormidden en schep het vruchtvlees eruit. 
2. Meng de geitenkaas met het vruchtvlees en rol er balletjes van.
3. Rol de balletjes vervolgens door de pistachekruim.
4. Smelt de chocolade au bain marie of smelt de chocolade in de magnetron.
5. Dip de uitgeholden vijgen voorzichtig in de chocolade. Bestrooi met wat zeezout.
6. Druk de geitenkaas-balletjes in de chocoladevijgen en zet in de koelkast totdat de chocolade hard geworden is. 

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl