Mini Broodje Tempeh

Tempeh is een heerlijke en gezonde vleesveranger. Perfect voor vegetariers, maar ook de niet-vegetariers bij Bud konden dit broodje tempeh wel waarderen! Tempeh heeft een stevige, koekachtige structuur. Die komt tot stand door hele sojabonen te pellen, te weken, te koken en vervolgens gedurende twee dagen te fermenteren. Tempeh heeft van zichzelf een vrij neutrale smaak, het is daarom belangrijk om het lekker te marineren.

Ingrediënten voor 10 minibroodjes
10 minibroodjes
1/2 blok tempeh, in reepjes gesneden
1 ui, in dunne ringen gesneden
1 (purple haze) wortel, in dunne plakjes gesneden
1 knoflookteentje, geperst
30 ml soyasaus
2 el. suiker
1 blikje ananasblokjes op sap
1 el. maizena
Zonnebloemolie
Cashewnootjes, grof gehakt
1 bosuitje, fijngesneden

 

1. Verhit zonnebloemolie op middelhoogvuur en bak de tempehreepjes hierin goudbruin en krokant, dit duurt ca. 8 minuten. Haal uit de pan en zet opzij.
2. Bak dan de ui in met een snufje zout op middelhoog vuur glazig. Voeg de knoflook en wortel toe en bak in 3-5min zacht en bijna gaar.
3. Meng het sap uit het blikje ananas met de suiker, sojasaus en de maizena. Roer totdat de suiker en maizena zijn opgelost en breng op smaak met peper. Hou de ananasblokjes apart.
4. Voeg de saus toe aan de pan en breng aan de kook. Blijf roeren net zolang tot de saus flink ingedikt is.
5. Voeg op het laatst de ananasblokjes en tempeh toe aan de pan en verwarm nog even door.
6. Beleg de minibroodjes met de inhoud van de pan en garneer met de cashewnootjes en bosui.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl