Tostones

De bakbanaan is het grotere broertje van de gewone banaan. Hij is minder zoet en kan niet rauw gegeten worden, deze zijn niet goed verteerbaar. Gelukkig zijn er enorm veel mogelijkheden om bakbanaan te eten! In tropische landen worden ze vaak als bijgerecht geserveerd. Soms in een paneerlaagje, gefrituurd of gekarameliseerd.

De bakbanaan is in elk stadium van rijpheid te gebruiken. Voor deze heerlijke, knapperige tostones gebruikten wij een groene, onrijpe bakbanaan.

Ingredienten
1 onrijpe bakbanaan, gepeld
Zonnebloemolie

1. Snijd de bakbanaan in plakken van ca. 1.5cm dik.
2. Verhit een laag olie in een koekenpan en bak de plakjes in ca. 2 minuten per kant goudbruin.
3. Leg de plakjes nu op een snijplank en druk ze voorzichtig plat met de onderkant van een schone pan.
4. Frituur de platgeslagen bakbanaan nu nog eens 1 tot 2 minuten aan elke kant.
5. Laat ze uitlekken op een velletje keukenpapier en bestrooi met wat zout.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl