Myoga sushi

Myoga is de bloemknop van Japanse gember. De smaak is heerlijk fris met wat pit van de gember. Het heeft zelfs wel wat weg van een sjalot.

Wij gebruikten de myoga om sushi mee te maken. De smaak en textuur laat zich perfect combineren met andere Japanse smaken, zoals verse wasabi, daikon en shiso! Heerlijke sushi waarbij we de vis vervangen door myoga. En om dit gerecht vegan-proof te maken gebruikten we citruskaviaar in plaats van viskuit!

Ingredienten
1 wasabiwortel
5 fingerlimes
1 myoga in dunne reepjes gesneden
2 myoga, blaadjes los gemaakt
350g sushirijst
1 bakje daikoncress
10 shisoleaves
20g sesamzaadjes, geroosterd

1. Bereid de sushirijst volgens de verpakking.
2. Vorm met natte handen zoveel mogelijk kleine, langwerpige blokjes van de sushirijst en leg deze apart.
3. Knijp de fingerlimes uit op een klein bordje.
4. Leg de geroosterde sesamzaadjes ook op een klein bordje.
5. Dip onderkant van de ene helft van de sushi in de citruscaviar en de andere helft in de sesamzaadjes.
6. Leg de sesam-sushi op een shisoblad, leg er een blaadje myoga overheen en decoreer met de citruscaviar.
7. Leg de rest van de sushi los neer en leg hier wat van de in reepjes gesneden myoga op. Decoreer met de daikoncress.
8. Rasp op het laatste moment de wasabi met een speciale wasabirasp en leg op iedere sushi een klein beetje wasabi.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl