Mini kipburger met galanga

Galanga is familie van gember. En ook de smaak heeft hier wel wat van weg, maar dan wat frisser en minder scherp. Galanga en verse, groene peperkorrels worden veel gebruikt in de Thaise keuken. Daarom maakten wij deze geurige kipburger met Thaise invloeden!

Ingredienten voor 8 miniburgers
400g kipgehakt
2 knoflooktenen (fijn gehakt)
2 el. galanga (fijn geraspt)
1 rode peper (fijn gehakt)
1 el. limoenrasp
1 ei
2 trosjes verse, groene peperkorrels
4 el. mayonaise
8 mini broodjes
50g Taugé

1. Meng het kipgehakt met 1 knoflookteen, galanga, rode peper, limoenrasp en 1 ei.
2. Vorm met natte handen 8 miniburgers van het gehakt.
3. Verhit olijfolie in een koekepan en bak de burgers om en om goudbruin en gaar.
4. Plet ondertussen de peperkorrels en 1 knoflook fijn met een vijzel.
5. Meng de mayonaise met de peperkorrels en knoflook.
6. Dompel de taugé kort in kokend water en laat uitlekken.
6. Beleg de broodjes met de miniburgers, de peperkorrelmayonaise en wat taugé.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl