Geroosterde broccoli- & bloemkoolstengels met zwarte knoflook-hummus

Nu de 'R' weer in de maand is, kunnen we wel wat extra vitamine gebruiken. Een gezonde snack dus deze week. Boordevol belangrijke mineralen en vitaminen. Door de broccoletti en bloemkoolstengels te roosteren, krijgen ze een knapperige bite, dit maakt ze perfect om lekker mee te dippen in deze heerlijke hummus-dip met zwarte knoflook.

Ingrediënten
2 el. Tandoorikruiden
150g Bloemkoolstengels
150g Broccoletti
250g Kikkererwten
2 el. Tahin
Sap van 1 citroen
50g Gedroogde tomaten
4 Teentjes zwarte knoflook
Olijfolie

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Meng de broccoletti en bloemkoolstengels met olijfolie en de Tandoorikruiden op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met peper en zout. Bak zo'n 15 minuten in de oven totdat de groenten goudbruin en knapperig zijn.
3. Meng de kikkererwten, tahin, citroensap, gedroogde tomaten en zwarte knoflook in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg olijfolie toe totdat de hummus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout.
4. Zet een schaaltje met hummus in het midden van een plank en leg de groentestengels er omheen.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl