Thaise pizza met Kabocha en Thai Basil

Heb je ooit een Kabocha pompoen gegeten, dan wil je eigenlijk nooit meer een andere pompoen! Hij is heerlijk zoet, heeft iets weg van kastanje en heeft een eetbare schil. Kabocha pompoenen komen oorspronkelijk uit Japan. Kabocha wordt dan ook veel in Japanse gerechten gebruikt, maar ook in een ouderwetse pan pompoensoep smaakt hij heerlijk! Wij gebruikten de Kabocha als vervanger voor tomatensaus. Met deze kleurrijke en smaakvolle pizzapunten scoor jij zeker punten bij de eerstvolgende borrel!

Ingrediënten voor 4 pizza's
4 pizzabodems
1 Kabocha pompoen (met schil in grove stukken gesneden)
1 rode ui (fijn gesnipperd)
1 rode ui (gehalveerd en in dunne ringetjes gesneden)
1 teentje knoflook (fijn gesnipperd)
1 zwarte peen (grof geraspt)
20g chilisaus
500g varkensgehakt
250g geraspte mozzarella
20g Thaise basilicum (blaadjes apart, steeltjes fijngesneden)
Olijfolie

Ingrediënten voor de chilisaus
30g chilisaus
25g pinda's (fijngehakt)
1 rode peper (fijngesneden)

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Hussel de Kabocha pompoen om met olijfolie, peper en zout en bak in ca. 20 minuten zacht en gaar.
3. Verwarm intussen olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui, knoflook en Thaise basilicumsteeltjes.
4. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak totdat deze bijna gaar is. Roer hier 20g chilisaus doorheen.
5. Schep de Kabocha uit de schil en purreer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
6. Beleg de pizzabodems met de Kabochasaus, de zwarte peen, de rest van de ui en de mozzarella.
7. Bak de pizza's in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
8. Meng intussen de chilisaus met de pinda's en rode peper.
9. Beleg de pizza's op het laatste moment met de Thaise basilicumblaadjes en chilisaus.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl