Gevuld pizzabrood met Cavolo Nero en Cantharel

Het stoere broertje van boerenkool: maak kennis met Cavolo Nero. Een knapperige koolsoort uit Italië. Cavolo Nero lijkt op boerenkool, maar is wat zoeter en sterker van smaak. Het blad kan kort gekookt worden, maar is ook lekker om te roerbakken. De nerf in het blad is taai en kun je het beste verwijderen. Cavolo Nero past goed bij herfst- en wintergerechten en combineert goed met paddenstoelen en pompoen.

Ingrediënten
1 bos Cavolo Nero
1 Teentje knoflook (fijngehakt)
1 Ui ( in ringen)
150g Cantharelle
80g Gorgonzola
Passata
Kant en klaar pizzadeeg
Parmezaanse kaas

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdoe de Cavalo Nero van de dikke bladnerven, snijd daarna in reepjes. Verwarm de olijfolie in een pan en roerbak de Cavalo Nero samen met de knoflook op matig vuur totdat de kool zacht is, maar nog wel knapperig. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
2. Bak in dezelfde pan de ui en de cantharellen totdat ze zacht zijn.
3. Bereid het pizzadeeg voor door hem aan beiden kanten in te snijden. In dit filmpje kun je zien hoe.
4. Beleg de pizza met de Cavolo Nero, Cantharelle, ui en gorgonzola.
5. Vlecht de pizza dicht. In dit filmpje kun je zien hoe.
6. Bestrijk het pizzabrood met wat olijfolie en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
7. Bak in de oven goudbruin en knapperig.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl