Feyoa tequeños

Deze eivormige vrucht is familie van de guave maar maar de geur en smaak neigt wat naar ananas. Vandaar dat deze vrucht soms ananasguave wordt genoemd. Aan de basis is de bloemkelk blijven zitten als een soort kroontje.

De feyoa wordt veelal verwerkt in salades, jam en vruchtentaarten.

Ingrediënten voor ca. 25 tequeños

250g feyoa vruchtvlees
250g suiker
ca. 25 wontonvellen
ca. 10 cheesestrings
1 ei
Zonnebloemolie

Snijd het vruchtvlees van de feyoa's in kleine blokjes.

Verwarm de suiker samen met de feyoa's in een kookpan op middelhoog vuur. Breng al roerende aan de kook. Blijf roeren totdat er een jam-achtige substantie is ontstaan en haal vervolgens van het vuur.

Snijd de cheesestrings in drieën en verdeel de wontonvellen over het werkblad.

Klop het ei los in een schaaltje en smeer de randjes van de wontonvellen in.

Leg in het midden van ieder wontonvel 1 stukje kaas en een beetje feyoajam.

Rol de tequeños op en plak/duw ze dicht aan de zijkanten, eventueel met nog wat extra ei.

Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een kookpan (of gebruik een frituurpan) en frituur de tequeños per 5 stuks, totdat deze goudbruin zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Importeren

BUD Holland importeert enorme volumes aan producten. Toch worden alle orders precies volgens afspraak geleverd. In de juiste hoeveelheden en in de gewenste verpakking!

Contact

Bud Holland
Transportweg 67 - 2676 LM Maasdijk
The Netherlands

T 0174-535353
exotics@bud.nl