Johannesbrood

GROENTE – BONEN

Johannesbrood

Johannesbrood zijn de peulen van de johannesbroodboom. De peulen zijn bijzonder doordat ze snel uitdrogen en dan hard worden. De smaak van de peulen is een beetje zoetig en wordt vooral gebruikt in gerechten waarin het gemalen of geroosterd wordt. Vroeger was johannesbrood een lekkernij voor de armen en tegenwoordig wordt het vaak gebruikt in siroop of alcoholische dranken.

Beschikbaarheid johannesbrood

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

Johannesbrood komt oorspronkelijk voor in gebieden rond de Middellandse Zee net zoals de olijfboom en de dadelpalm. De peulen van deze boom kunnen tot wel 20 cm lang worden. De naam johannesbrood verwijst naar de profeet Johannes de Doper. Deze profeet zou tijdens zijn verblijf in de woestijn grotendeels op sprinkhanen hebben geleefd echter zijn veel experts er van overtuigd dat deze sprinkhanen eigenlijk de peulen van de johannesbrood waren!


ITALIË

Italie
Johannesbrood

Bewaartips

Bewaar in een droge omgeving, daar blijven ze een behoorlijke tijd goed.

Bereidingstips

Johannesbrood wordt vaak gebruikt in siroop en alcoholische dranken, maar kan ook zo los gegeten worden.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van johannesbrood? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS