Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid zijn belangrijke onderwerpen voor Bud Holland. Wij zetten ons in voor de maatschappij door diverse MVO-initiatieven te steunen.

Global GAP

Vrijwel al onze leveranciers zijn Global GAP gecertificeerd. Global GAP is een wereldwijde non-profit organisatie met een belangrijke doelstelling: duurzame landbouw wereldwijd. De organisatie stelt strenge eisen aan telers met het oog op voedselveiligheid, traceerbaarheid, milieu, gezondheid, welzijn, veiligheid en dierenwelzijn.

Global GAP

INTERNATIONAAL

COLEAD

Bud Holland werkt samen met de internationale organisatie COLEAD. Deze organisatie heeft als doel om duurzame handel te stimuleren tussen ACP-landen en de Europese Unie. In nauwe samenwerking met COLEAD helpen wij onze leveranciers in ACP-landen om duurzamer en efficiënter te werken met behulp van het ‘Growing People’ programma. ‘Growing People’ betekent duurzame vooruitgang door mensen de middelen te geven om te floreren met respect voor het milieu, mens en maatschappij. Door het delen van de kennis en expertise die in de loop der jaren is opgedaan, stimuleren en motiveren wij onze leveranciers tot een duurzamere en efficiëntere onderneming.

Lees meer

DUURZAAMHEID

1.600 zonnepanelen

Met de installatie van ruim 1.600 zonnepanelen is Bud Holland in staat om ca. 25% van het jaarverbruik op te wekken. Ook kiezen wij voor stroom die opgewekt wordt door windmolens voor de kust van Nederland, 100% groen en duurzaam. Zonnepanelen en groene stroom zijn niet de enige stappen die wij maken op weg naar een duurzame toekomst. Zo maakten we als één van de eersten in Nederland al gebruik van LED-verlichting in het gehele pand en luchtgordijnen in de loods. Ook maken we al ruim 25 jaar uitsluitend gebruik van elektrische heftrucks in de loods en hebben we diverse elektrische auto’s in gebruik. Bud Holland zal deze duurzame trend in de toekomst blijven voortzetten.

Betrokkenheid

Bud Holland staat middenin de maatschappij en wij vinden het dan ook belangrijk om ons steentje bij te dragen in onze samenleving, of dat nou bij de voetbalvereniging om de hoek is, of bij onze leverancier in Peru. Verschillende sportverenigingen, stichtingen en ondernemersgroepen ervaren zo de betrokkenheid van Bud Holland. Lokale voorbeelden zijn bijvoorbeeld Tennisvereniging de Commandeur, Voetbalverenigingen Excelsior Maassluis, MSV’71 en MVV'27, Home Town Festival en Sport en Spel Maasland.

PLASTIC

Verpakkingen

Al onze plastic verpakkingen zijn gemaakt van 100% recyclebaar plastic. Bovendien zijn wij hard aan het werk om ook deze plastic verpakkingen te reduceren, door waar mogelijk, over te stappen op kartonnen schaaltjes, papieren pakvellen en inlegvellen.