Bud Holland Hoofdgebouw

Over ons

Over ons2021-03-31T11:32:04+02:00

Bud Holland is op de internationale markt een leidende importeur van exotisch fruit, exotische groenten en specialiteiten uit de hele wereld. Persoonlijk contact binnen ons grote netwerk zijn voor ons erg belangrijk. Dankzij deze contacten zijn wij namelijk in staat om onze klanten jaarrond van de beste producten te voorzien. Met onze 50 jaar ervaring, hebben we geleerd dat langdurige relaties met onze leveranciers, partners en klanten de sleutel zijn tot wederzijds succes.

Slide 1967 arrow_forward_ios Oprichting van House of Bud SA Brussel door Lester Victor (Bud) Antle & Fritz Valentin Marschall. 1967 Eerste import van ijsbergsla vanuit New York USA naar Europa (Rotterdam/Antwerpen). Oprichting van Bud Holland BV door Fritz Valentin Marschall. 1969 Oprichting van Bud Senegal. Teelt en export van bonen, meloenen, paprika's en vele andere producten naar Bud Holland. 1972 Bud Holland start met het importeren en exporteren van een alsmaar groter wordend assortiment exotische groenten en exotisch fruit vanuit de hele wereld naar zijn Europese klanten. 1975 Slide arrow_back_ios 1977 arrow_forward_ios Bud Holland gaat als één van de eerste bedrijven in Nederland werken met een geautomatiseerd voorraad computer systeem. Bud Holland importeert tevens de eerste kiwi's naar Europa. 1991 Ingebruikneming nieuw kantoorpand in Den Hoorn (nabij Delft). Tevens uitbreiding van het magazijn en verbetering van faciliteiten. Na een forse bedrijfsgroei bouwt Bud Holland wederom een geheel nieuw bedrijfspand in Maasland. 1995 Het bedrijfspand wordt uitgebreid tot twee keer de oorspronkelijke afmetingen om aan de groeiende vraag van producten te kunnen voldoen. 1998 Bud Holland voegt div. verpakkingslijnen toe. Deze worden geïnstalleerd in een wederom nieuw aangebouwd deel aan het bedrijfspand. 2001 Slide arrow_back_ios 2009 Introductie van Single Estate Coffee, een high-end koffiemerk voor kwaliteitskoffie. Eigen import van div. soorten koffies en ingebruikneming van een state of the art koffiebranderij. 2015 Introductie van het merk ReadyLicious. Een merk speciaal gecreëerd voor Ready to Eat-producten. Verwerving van East4Fresh / Color2Food. 2017 Aankoop van een perceel bouwgrond en aankondiging van de plannen voor het ontwikkelen van een geheel nieuw bedrijfspand op ALC Poortcamp te de Lier. 2019 Bud Holland viert haar 50-jarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid is een speciaal kookboekje samengesteld met als basis tal van verse producten welke Bud Holland uit meer dan 80 landen importeert. 2019

MVO

BUD in de maatschappij

Bij BUD Holland wordt MVO letterlijk vertaald naar de beginselen van dit principe; investeren in Planet, People en Profit. De leveranciers, welke vaak in ontwikkelingslanden produceren, helpt BUD om duurzamer en efficiënter te opereren. Dit gebeurt onder andere door een nauwe samenwerking met COLEACP Pip programma’s in de meeste landen.

Lees meer

Vers & divers

Wij sourcen onze producten uit alle hoeken van de wereld – van China tot Zuid-Afrika en van Nieuw-Zeeland tot Peru. Meer dan 600 verse producten uit meer dan 70 landen worden verzameld in ons hightech magazijn, middenin het Westland.

Warehouse overview Warehouse overview Warehouse overview Warehouse overview

You mix it, we fix it!

Wanneer klanten hun bestelling plaatsen, stellen onze slimme faciliteiten en logistiek ons in staat om alle verschillende producten snel uit de verschillende klimaatcellen te verzamelen. Indien nodig worden onze producten verpakt naar handzame verpakkingen waarna we ze snel en gemakkelijk aan ieders persoonlijke mix kunnen toevoegen.

ONZE PRODUCTEN

Hart voor onze producten

Ga naar de productbibliotheek

BEKIJK PRODUCTEN

Nieuws

  • Mango

Dit is hoe je het handigst een mango snijdt

Veel mensen zijn dol op mango: heerlijk in ijs, een smoothie of gewoon zo, in stukjes. Toch blijkt het vaak lastig om deze exotische vrucht te snijden. Twee grootgebruikers vertellen hoe zij het doen.

Ga naar de bovenkant