Bekijk hier het laatste nieuws van Bud Holland.
Knoflookfeest!
19 april is de Dag van de Knoflook en hoe kun je dit beter vieren dan met... knoflook! Deze bol met karakter heeft door de jaren heen zijn weg gevonden naar verschillende keukens over de hele wereld, van de mediterrane gerechten tot de Aziatische keuken. Knoflook wordt door velen geliefd om zijn veelzijdigheid en aromatische karakter en is dé basis smaakmaker van vele gerechten. Feit: Knoflook geeft smaak!
Pasen vier je met chocolade!
Het is weer lente en met Pasen voor de deur is het tijd voor genieten van heerlijk eten, gezelligheid en natuurlijk voor de traditie van het verstoppen, zoeken en proeven van ... Chocolade Paaseitjes! Puur, melk of wit, chocolade in overvloed. Maar hoe wordt chocolade eigenlijk gemaakt? Ga zelf aan de slag en herontdek de verfijnde smaak en creatieve mogelijkheden van chocolade!
Duik in de culinaire wereld van micro greens!
Duik met ons in de culinaire wereld van cressen, leaves en eetbare bloemen. Verrassend en inspirerend hoe zo'n klein ingrediënt zo'n groots effect kan geven aan een gerecht. De frisse kleur, de delicate structuur en de verfijnde smaak maakt het een feestje voor de fijnproevers én een feestje om mee te werken voor chefkoks!
Agrumi d’italia
Italië, het land van de lekkerste pasta, olijven, kaas, wijn en... citrus! De mediterrane kustlijn en het milde klimaat bieden ideale omstandigheden voor de teelt van citrusvruchten, waardoor Italië een iconische plek op de kaart van citrusproducerende landen heeft verworven.
Thanksgiving: Vier het met paddenstoelen!
Thanksgiving is een tijd van stil staan bij en dankbaar zijn voor alle goede dingen in het leven. Hier hoort natuurlijk een mooi gedekte tafel vol met heerlijke klassieke gerechten bij om samen met vrienden en familie van te genieten. Dit jaar doen we het net een beetje anders en combineren we de klassiekers met ... paddenstoelen! Comfort food to the max!
Kito: The Golden Village of Yuzu
Verborgen in de betoverende regio Kito, Japan, groeit één van de best bewaarde geheimen van de Japanse keuken: de yuzu. Met zijn verleidelijke aroma en unieke smaakprofiel mag deze bijzondere citrusvrucht met recht een wonder van moeder natuur genoemd worden. Maak kennis met de authentieke smaak van Japan!
Trick or treat!
Pompoenen, pompoenen en nog eens.. pompoenen! Halloween staat weer voor de deur en bij dit feest mag de pompoen natuurlijk niet bij ontbreken. Tover met pompoen de lekkerste gerechten op tafel, geniet van de mooie kleuren en vormen van de sierpompoen of maak een eigen Halloween kunstwerk met pompoen. Met pompoen kun je alle kanten op. Tijd om in griezelige sferen te komen en je creatieve geest vrij te laten! Bekijk hier ons assortiment van pompoenen en maak het Halloween feest compleet met sierpompoenen en smaakvolle gerechten met pompoen in de hoofdrol!
Ontdek Ecuador, de schatkamer van exotisch fruit!
In het bruisende Ecuador groeien misschien wel de lekkerste en meest bijzondere exotische vruchten die er bestaan. De rijke biodiversiteit van Ecuador zorgt voor een overvloed aan verrassend fruit in levendige kleuren en exotische geuren. Ontdek Ecuador!
Tropische verleidingen: ervaar de magie van Indonesisch fruit
Het tropische klimaat maakt Indonesië niet alleen de perfecte plek voor een winter escape, maar ook om een scala aan tropisch fruit te telen. Sommige van deze vruchten groeien zelfs nergens anders ter wereld. De wijdverspreide eilanden in het Indonesische archipel zorgen ervoor dat veel vruchten jaarrond verkrijgbaar zijn.
Feestelijk Pasen!
Pasen staat weer voor de deur. Twee dagen vol gezelligheid, paaseieren zoeken en samen met vrienden en familie genieten van de lekkerste hapjes en gerechten aan een feestelijk gedekte tafel. Maak het bijzonder, ga voor kleurrijk en smaakvol. Uiteraard kan de lievelingsgroente van de paashaas, de wortel, hierbij niet ontbreken! De gekleurde wortelen zorgen voor een vrolijk feestje op je bord!
Vamos a Chile!
"Mijn reis begon in Requinoa, twee uur ten zuiden van Santiago. Hier bevinden zich de velden van onze 'Champion' kweeperen. De boomgaard ligt naast het Andes gebergte en is verdeeld over twee delen. Eén geschikt voor Europa (grotere vruchten) en één voor de USA (kleinere vruchten). Bij de bomen voor de Europese markt wordt vóór de vruchtvorming een gedeelte gesnoeid zodat de overgebleven vruchten alle energie krijgen en daardoor groter worden."
Get ready for Thanksgiving!
Thanksgiving staat in het teken van tijd doorbrengen met familie en samen genieten van een heerlijke maaltijd. We halen het mooie servies tevoorschijn, zorgen voor een feestelijk gedekte tafel en gaan de keuken in voor de bereiding van traditionele Thanksgiving gerechten.
Happy Halloween
Trick or Treat! Eind oktober staat in het teken van Halloween. Huizen worden versierd met spinnenwebben en we zien weer overal de uitgeholde pompoenen met uitgesneden gezichten bij de voordeur opduiken. Halloween is een traditioneel feest uit Ierland welke jaarlijks gevierd wordt en wereldwijd steeds populairder wordt. Tijdens Halloween gaan de kinderen ’s avonds als het donker wordt verkleed langs de huizen voor een 'trick or treat'. Bekijk hier ons assortiment van pompoenen en maak het Halloween feest compleet met sierpompoenen en smaakvolle gerechten met pompoen in de hoofdrol!
Papaja’s onverminderd populair
"De prijzen van papaja's liggen volgens Stefan Warbout van Bud Holland een stuk hoger dan een paar jaar geleden. "Dit komt hoofdzakelijk door de hoge luchtvrachtkosten van de laatste tijd, die maken het product een stuk duurder. Gelukkig zien we dat de vraag niet afneemt door de hogere prijzen, die blijft gelijk of stijgt zelfs iets." Bud importeert zowel de Golden papaja’s als Formosa papaja’s uit Brazilië en de zogeheten ‘kookpapaja’ uit Thailand. Deze groene, onrijpe papaja wordt niet als fruit, maar meer als een groente gebruikt in Thaise salades, zoals Som Tum.
Heerlijke specialiteiten uit Bella Italia
Stel je een vruchtbaar land voor met een kustlijn van 7.600 km gestreeld door de zee. Dezelfde zeeën die ons de vroegere volken en tradities brachten. Een land wat duizenden jaren historie ademt en waar het hele jaar door de zon schijnt. De bakermat van het mediterrane dieet. Waar de natuur ons royaal smaken, geuren en biodiversiteit schenkt: dit is Italië. Het seizoen van heerlijke specialiteiten uit Bella Italia gaat weer beginnen. Bekijk hier ons assortiment en laat je inspireren. Delizioso!
Met Hala Fruit hebben we een nieuwe blikvanger in huis
De naam Hala Fruit zal voor velen nog een vragende blik opwerpen. Sinds een aantal weken biedt Bud Holland de exotische vrucht, ook wel omschreven als een geëxplodeerde planeet, aan in haar assortiment. "Klanten verwachten van ons dat wij met regelmaat exclusieve en nieuwe producten aan kunnen bieden en met het Hala Fruit hebben we zeker een nieuwe blikvanger in huis", vertelt Jaco Plooster van Bud Holland.
Dominican Republic ‘Has it all!’
Een blauwe zee, parelwitte stranden, een fantastische keuken, prachtige natuur en een heerlijk klimaat. De Dominicaanse Republiek heeft het allemaal. Niet zo vreemd dus dat de slogan luidt: 'Dominican Republic has it all!' Naast het toerisme is de landbouw een belangrijke sector voor de Dominicaanse Republiek. De diversiteit van het landschap en het tropische klimaat maakt de Dominicaanse Republiek erg geschikt voor een jaarronde teelt van een breed aanbod aan groenten en fruit.
Nieuwe zonovergoten creaties van Sud’n’Sol
Naast onze welbekende zongedroogde tomaten van Sud'n'Sol, hebben we nu ook andere zonovergoten creaties van Sud’n’Sol in ons assortiment. Sud’n’Sol producten worden bereid met uitsluitend verse, premium groenten. Ze worden zorgvuldig gesneden, gekonfijt of gegrild (of een combinatie van beide technieken) en vervolgens gemengd met verfijnde plantaardige oliën en verse, aromatische kruiden met mediterrane smaken. Geniet van de pure, authentieke smaken, bereid in Zuid Frankrijk.
Vick family farms: feeding the planet
In 1975 verlieten Jerome en Diane Vick hun fulltime baan om te beginnen met landbouw op de vijfentwintig hectare waar Jerome’s grootvader Olaud Vick zijn gezin van zes had grootgebracht. Met eindeloze vastberadenheid en een sterke arbeidsethos werden ze succesvolle boeren wier landbouwgrond is uitgegroeid tot meer dan 7000 hectare.
Vraag naar fingerlimes groeit
“Het is een leuk en opkomend artikel,” zegt Jean Marc Eikelenboom (Purchase and Sales) van Bud Holland, actief in de import van exotische groenten en fruit, over fingerlimes. Deze vruchten worden omschreven als ‘citrus kaviaar’. De fingerlimes, die uiterlijk wat weg hebben van een augurk zijn gevuld met sappige ‘pareltjes’ waarvan de smaak een mix is van citroen, lime en grapefruit.
Bud Holland ‘IFS Food Level 7 Higher Level’ gecertificeerd!
Bud Holland heeft ook voor komend jaar weer de internationaal erkende kwaliteitsstandaard 'IFS Food Level 7 Higher Level' behaald. Met een prachtige score van 98,10% zijn wij enorm trots en bovendien dankbaar voor ieders inzet.
Fermenteren is HOT!
Witte knoflook bollen, gele uien en limoenen worden 3 weken in de oven geplaatst en door een zorgvuldig gecontroleerd verwarmingsproces wordt dit gefermenteerd. Door dit fermentatieproces vormen de suikers en aminozuren samen melanoidine, waardoor de producten zwart en zacht worden.
Clean Kiwi’s in aantocht!
Als alles volgens plan gaat zullen we komende maandag de eerste Clean Kiwi’s ontvangen. De maten vallen dit jaar wat tegen, wat betekent dat we helaas geen dikke maten zullen ontvangen maar hoofdzakelijk de maten 27, 30 en 33. Gelukkig is de kwaliteit en smaak er niet minder om! Zowel de plant als de vrucht van deze kiwisoort zijn onbehandeld.
Nieuw: micro- en regenboogradijs!
"Sinds enkele weken hebben wij ons assortiment uitgebreid met regenboogradijs en microradijs." vertelt Wanja Engsbergen. "Deze vrolijk gekleurde radijsjes kunnen het bord en het schap echt opfleuren en zijn ook nog eens heel erg lekker. De radijsjes worden bij onze teler door ervaren mensen gezaaid en geoogst.
Nieuw-Zeelandse kiwano’s gearriveerd
Deze week zijn sinds lange tijd weer kiwano’s uit Nieuw-Zeeland in het magazijn van Bud Holland gearriveerd. Het gebeurt niet al te vaak meer dat deze exoot nog wordt ingevlogen, want over het algemeen worden haar soortgenoten uit meer nabijgelegen landen gehaald.
Dit is hoe je het handigst een mango snijdt
Veel mensen zijn dol op mango: heerlijk in ijs, een smoothie of gewoon zo, in stukjes. Toch blijkt het vaak lastig om deze exotische vrucht te snijden. Twee grootgebruikers vertellen hoe zij het doen.
“Zwarte vijg is aan een opmars bezig in Zuid-Amerika”
Medio oktober kwamen de eerste zwarte vijgen weer op de markt uit Peru. Ze vervangen beetje bij beetje de Turkse Bursa vijgen op de Europese markt nu dat seizoen zijn einde nadert. Tot half november zorgt dat voor een beperkt aanbod van vijgen. Daarna komt ook Brazilië weer op het toneel.
Van tomaten naar de exoten
De vraag wat er precies met die tomaten uit de Westlandse kassen gebeurde die Jeroen Arkesteijn tijdens zijn middelbare schooltijd als bijverdienste door zijn handen liet gaan, zette hem op het pad een bedrijfskundige studie te kiezen en zich verder te verdiepen in de logistiek en AGF.
Bud Holland verkoopt exotenpakketten in strijd tegen voedselverspilling
Tijdens de lockdown aan het begin van de Covid-19 crisis, bleef ook Bud Holland zitten met een overschot aan producten en zijn hier creatief mee omgegaan om te voorkomen dat onze prachtige producten in de prullenbak zouden verdwijnen.
Verse Wasabi
“Deze Engelse teler is al bezig met de teelt van waterkers sinds 1850,” vertelt Judith Haarman van Bud Holland. “De waterkers staat in lange rijen van grindwaterbedden waarlangs water stroomt.
Bud Holland tekent koopovereenkomst voor nieuwbouw Poortcamp te De Lier
Op 20 maart jl. zijn op het kantoor van Triple Group te Maasdijk, door HOCP vof en Bud Holland B.V., de definitieve handtekeningen geplaatst voor de overdracht van 2,6 ha. bouwgrond op Poortcamp te De Lier.
Specialties uit Peru
Chilipepers zijn de hoeksteen van de Peruaanse keuken. Chef-koks gebruiken ze niet alleen om pit aan een gerecht te geven, maar ook om die typisch Peruaanse smaak te benadrukken. Peru heeft meer dan 300 verschillende soorten chilipepers.
Knapperige zoete aardappel friet
Iedereen die ooit zoete frietjes heeft gemaakt, weet hoe moeilijk het is om ze knapperig te krijgen. Van slappe zoete aardappel friet wordt niemand blij. Gelukkig kent onze leverancier van zoete aardappelen in de VS het antwoord en hij is bereid om het met ons te delen!
“Seedless papaya speelt in op gemakstrend, maar moet nog bekend worden”
Bij BUD zijn afgelopen vrijdag de eerste seedless papaya’s uit Israël gearriveerd. “Dit is vooralsnog het enige land dat dit product teelt. De seedless papaya groeit in het Arava gebied in het zuid/oostelijke deel van Israël”, vertelt Stefan Warbout.
“Wij zoeken exoten waar wij ons mee onderscheiden”
“Wij zoeken exoten waar wij ons mee onderscheiden” Zo hebben zij in de decembermaanden finger lime Pearls in het assortiment. Finger lime pearls zijn het vruchtvlees van de finger lime en kan het best worden omschreven als citruskaviaar.
Goed nieuws vanuit het Peruaanse Andes-gebergte!
Op 3500 meter boven zeeniveau zijn de inheemse gemeenschappen in het hoge Peruviaanse Andes gebergte in staat geweest millennia van extreem weer te weerstaan.
Een terugblik op de Fruit Logistica
3.077 exposanten. 75.000 bezoekers. Vliegtuigen, auto’s en bussen vol enthousiaste AGF’ers en bezoekers van over de hele wereld bezoeken jaarlijks de Messe Berlin om zichzelf te voorzien van een flinke dosis inspiratie, nieuwe contacten of juist om anderen te voorzien van nieuwe ideeën.
Peruaanse zwarte vijgen veroveren Europa
Het seizoen voor de vijgen uit Brazilië en Peru is begin november begonnen. Dit jaar viel de start later dan vorig jaar. “Vorig jaar waren we rond deze tijd al een maand bezig, nu zijn we net begonnen,” vertelt Edwin Janssen van Bud Holland.
Heb jij je wel eens afgevraagd hoe een kokosnoten-farm eruit ziet?
Wuivende kokospalmen zover het oog rijkt, stapels glimmende groene kokosnoten en bakken vol cylindervormige 'huisjes'. In Thailand worden groene, jonge kokosnoten van hun groene bast ontdaan zodat er een wit "huisje" ontstaat. Hoe dat in z'n werk gaat? Dat kun je zien in dit filmpje!