Bekijk hier het laatste nieuws van Bud Holland.
Ben jij de Logistiek Medewerk(st)er die wij zoeken?
Krijg jij regelmatig 'Pietje Precies' of 'Jantje Secuur' naar je hoofd gesmeten? Krijg jij een glimlach op je gezicht als je weer iets hebt kunnen ontdekken wat niemand anders is opgevallen? Kijk, dat is nou precies wat wij zoeken! Deze eigenschappen komen namelijk perfect van pas bij een baan als Keurmeester van ons enorme assortiment van kleurrijke, exotische groente en fruit.
Ben jij de keurmeester die wij zoeken?
Krijg jij regelmatig 'Pietje Precies' of 'Jantje Secuur' naar je hoofd gesmeten? Krijg jij een glimlach op je gezicht als je weer iets hebt kunnen ontdekken wat niemand anders is opgevallen? Kijk, dat is nou precies wat wij zoeken! Deze eigenschappen komen namelijk perfect van pas bij een baan als Keurmeester van ons enorme assortiment van kleurrijke, exotische groente en fruit.
Vick family farms: feeding the planet
In 1975 verlieten Jerome en Diane Vick hun fulltime baan om te beginnen met landbouw op de vijfentwintig hectare waar Jerome’s grootvader Olaud Vick zijn gezin van zes had grootgebracht. Met eindeloze vastberadenheid en een sterke arbeidsethos werden ze succesvolle boeren wier landbouwgrond is uitgegroeid tot meer dan 7000 hectare.
Ben jij de in- en verkoper die wij zoeken?
Wij zoeken iemand die graag in een hecht team werkt. Je bent commercieel, enthousiast, hebt ervaring in de AGF-branche en bent fulltime beschikbaar. De talen Engels en Duits uitstekend (Frans en Spaans is een pré). Je hebt dagelijks contact met onze afnemers en leveranciers. Interesse? Mail: vacature@bud.nl
Vraag naar fingerlimes groeit
“Het is een leuk en opkomend artikel,” zegt Jean Marc Eikelenboom (Purchase and Sales) van Bud Holland, actief in de import van exotische groenten en fruit, over fingerlimes. Deze vruchten worden omschreven als ‘citrus kaviaar’. De fingerlimes, die uiterlijk wat weg hebben van een augurk zijn gevuld met sappige ‘pareltjes’ waarvan de smaak een mix is van citroen, lime en grapefruit.
Bud Holland ‘IFS Food Level 7 Higher Level’ gecertificeerd!
Bud Holland heeft ook voor komend jaar weer de internationaal erkende kwaliteitsstandaard 'IFS Food Level 7 Higher Level' behaald. Met een prachtige score van 98,10% zijn wij enorm trots en bovendien dankbaar voor ieders inzet.
A men’s world?!
De AGF-sector wordt gedomineerd door mannen. Met name op de commerciële afdeling zijn vrouwen sterk in de minderheid. Reden genoeg om AGF-vrouwen eens te vragen hoe zij zich staande houden in deze mannenwereld. Zonder enige achtergrond in de AGF, belandde Judith al vroeg in de AGF-sector om daar niet meer weg te gaan.
Ben jij de productiemedewerk(st)er die wij zoeken?
Wegens groei zoeken wij iemand die op oproepbasis beschikbaar is en graag in een hecht en gezellig team werkt. Je bent enthousiast en werkt nauwkeurig. Samen met jouw collega's de meest bijzondere, exotische groente en fruit op kwaliteit sorteren en voorziet deze van een mooie verpakking. Interesse? Mail: vacature@bud.nl
Fermenteren is HOT!
Witte knoflook bollen, gele uien en limoenen worden 3 weken in de oven geplaatst en door een zorgvuldig gecontroleerd verwarmingsproces wordt dit gefermenteerd. Door dit fermentatieproces vormen de suikers en aminozuren samen melanoidine, waardoor de producten zwart en zacht worden.
Clean Kiwi’s in aantocht!
Als alles volgens plan gaat zullen we komende maandag de eerste Clean Kiwi’s ontvangen. De maten vallen dit jaar wat tegen, wat betekent dat we helaas geen dikke maten zullen ontvangen maar hoofdzakelijk de maten 27, 30 en 33. Gelukkig is de kwaliteit en smaak er niet minder om! Zowel de plant als de vrucht van deze kiwisoort zijn onbehandeld.
Nieuw: micro- en regenboogradijs!
"Sinds enkele weken hebben wij ons assortiment uitgebreid met regenboogradijs en microradijs." vertelt Wanja Engsbergen. "Deze vrolijk gekleurde radijsjes kunnen het bord en het schap echt opfleuren en zijn ook nog eens heel erg lekker. De radijsjes worden bij onze teler door ervaren mensen gezaaid en geoogst.
Nieuw-Zeelandse kiwano’s gearriveerd
Deze week zijn sinds lange tijd weer kiwano’s uit Nieuw-Zeeland in het magazijn van Bud Holland gearriveerd. Het gebeurt niet al te vaak meer dat deze exoot nog wordt ingevlogen, want over het algemeen worden haar soortgenoten uit meer nabijgelegen landen gehaald.
Dit is hoe je het handigst een mango snijdt
Veel mensen zijn dol op mango: heerlijk in ijs, een smoothie of gewoon zo, in stukjes. Toch blijkt het vaak lastig om deze exotische vrucht te snijden. Twee grootgebruikers vertellen hoe zij het doen.
“Zwarte vijg is aan een opmars bezig in Zuid-Amerika”
Medio oktober kwamen de eerste zwarte vijgen weer op de markt uit Peru. Ze vervangen beetje bij beetje de Turkse Bursa vijgen op de Europese markt nu dat seizoen zijn einde nadert. Tot half november zorgt dat voor een beperkt aanbod van vijgen. Daarna komt ook Brazilië weer op het toneel.
Van tomaten naar de exoten
De vraag wat er precies met die tomaten uit de Westlandse kassen gebeurde die Jeroen Arkesteijn tijdens zijn middelbare schooltijd als bijverdienste door zijn handen liet gaan, zette hem op het pad een bedrijfskundige studie te kiezen en zich verder te verdiepen in de logistiek en AGF.
Bud Holland verkoopt exotenpakketten in strijd tegen voedselverspilling
Tijdens de lockdown aan het begin van de Covid-19 crisis, bleef ook Bud Holland zitten met een overschot aan producten en zijn hier creatief mee omgegaan om te voorkomen dat onze prachtige producten in de prullenbak zouden verdwijnen.
Verse Wasabi
“Deze Engelse teler is al bezig met de teelt van waterkers sinds 1850,” vertelt Judith Haarman van Bud Holland. “De waterkers staat in lange rijen van grindwaterbedden waarlangs water stroomt.
Bud Holland tekent koopovereenkomst voor nieuwbouw Poortcamp te De Lier
Op 20 maart jl. zijn op het kantoor van Triple Group te Maasdijk, door HOCP vof en Bud Holland B.V., de definitieve handtekeningen geplaatst voor de overdracht van 2,6 ha. bouwgrond op Poortcamp te De Lier.
Specialties uit Peru
Chilipepers zijn de hoeksteen van de Peruaanse keuken. Chef-koks gebruiken ze niet alleen om pit aan een gerecht te geven, maar ook om die typisch Peruaanse smaak te benadrukken. Peru heeft meer dan 300 verschillende soorten chilipepers.
Knapperige zoete aardappel friet
Iedereen die ooit zoete frietjes heeft gemaakt, weet hoe moeilijk het is om ze knapperig te krijgen. Van slappe zoete aardappel friet wordt niemand blij. Gelukkig kent onze leverancier van zoete aardappelen in de VS het antwoord en hij is bereid om het met ons te delen!
“Seedless papaya speelt in op gemakstrend, maar moet nog bekend worden”
Bij BUD zijn afgelopen vrijdag de eerste seedless papaya’s uit Israël gearriveerd. “Dit is vooralsnog het enige land dat dit product teelt. De seedless papaya groeit in het Arava gebied in het zuid/oostelijke deel van Israël”, vertelt Stefan Warbout.
“Wij zoeken exoten waar wij ons mee onderscheiden”
“Wij zoeken exoten waar wij ons mee onderscheiden” Zo hebben zij in de decembermaanden finger lime Pearls in het assortiment. Finger lime pearls zijn het vruchtvlees van de finger lime en kan het best worden omschreven als citruskaviaar.
Goed nieuws vanuit het Peruaanse Andes-gebergte!
Op 3500 meter boven zeeniveau zijn de inheemse gemeenschappen in het hoge Peruviaanse Andes gebergte in staat geweest millennia van extreem weer te weerstaan.
Een terugblik op de Fruit Logistica
3.077 exposanten. 75.000 bezoekers. Vliegtuigen, auto’s en bussen vol enthousiaste AGF’ers en bezoekers van over de hele wereld bezoeken jaarlijks de Messe Berlin om zichzelf te voorzien van een flinke dosis inspiratie, nieuwe contacten of juist om anderen te voorzien van nieuwe ideeën.
Peruaanse zwarte vijgen veroveren Europa
Het seizoen voor de vijgen uit Brazilië en Peru is begin november begonnen. Dit jaar viel de start later dan vorig jaar. “Vorig jaar waren we rond deze tijd al een maand bezig, nu zijn we net begonnen,” vertelt Edwin Janssen van Bud Holland.
Heb jij je wel eens afgevraagd hoe een kokosnoten-farm eruit ziet?
Wuivende kokospalmen zover het oog rijkt, stapels glimmende groene kokosnoten en bakken vol cylindervormige 'huisjes'. In Thailand worden groene, jonge kokosnoten van hun groene bast ontdaan zodat er een wit "huisje" ontstaat. Hoe dat in z'n werk gaat? Dat kun je zien in dit filmpje!