— NOTEN & ZADEN
Kastanje
‘Ruwe bolster, blanke pit’ is een omschrijving die perfect bij deze noot past. De tamme kastanje is een noot die groeit aan de tamme kastanjeboom en lijken een beetje op grote hazelnoten. Gepofte kastanjes zijn perfect comfort food voor herfstachtige dagen.
Beschikbaarheid kastanjes
Oorsprong
De tamme kastanje vindt zijn oorsprong in Armenië en is vanuit daar verspreid. Dit gebeurde door de oude Grieken en daarna de Romeinen. Sommige kastanjebomen in Europa worden wel 2000 jaar oud geschat!
FRANKRIJK
— AANRADER
Gepofte kastanjes
Snijd ze voordat je ze gaat koken of poffen, kruislings in, om plof-gevaar te voorkomen. Kastanjes kun je poffen in de oven of in een pan. Maar nog leuker en knusser is om de kastanjes boven een vuurtje of de barbecue te poffen in de frisse winterlucht!
Bewaartips
Je kunt kastanjes ongeveer een maand in de koelkast bewaren, of ongeveer twee weken op een droge en koele plaats.
Bereidingstips
Snijd ze voordat je ze gaat koken of poffen, kruislings in, om plof-gevaar te voorkomen. Kastanjes kun je poffen in de oven of in een pan. Maar nog leuker en knusser is om de kastanjes boven een vuurtje of de barbecue te poffen in de frisse winterlucht! Je kunt gekookte of gepofte kastanjes vervolgens verwerken in een heerlijke, pasta. Kastanje combineert goed bij pompoen, bacon en noten.