Reuze avocado

FRUIT

Reuze avocado

Dit is met recht een giga avocado! De vorm is boller en groter dan een normale avocado en ze wegen zo’n 600 tot 800 gram. Ze hebben een vrij dikke huid, zijn heldergroen van kleur en hebben geel, vezelloos vruchtvlees.

Beschikbaarheid reuze avocado’s

Beschikbaarheid Reuze avocado

Oorsprong

De Margarida reuze avocado is afgeleid van een selectie avocado-rassen in het noorden van Parana in Brazilië.

BRAZILIË

Brazilie
Reuze avocado

Bewaartips

Een onrijpe avocado is groen en hard en kan je het best in de voorraadkast leggen op een temperatuur van 12 tot 15 graden zodat deze nog even door kunnen rijpen. Een rijpe avocado is bruin en wat zachter en kun je het beste zo snel mogelijk opeten en dus niet te lang bewaren. Een halve avocado kan je in huishoudfolie inpakken en bewaren in de koelkast. Laat de pit erin zitten en/of besprenkel met een beetje citroen- of limoensap om verkleuring te voorkomen (en dat smaak nog hartstikke lekker ook!).

 

Bereidingstips

Een avocado is ontzettend veelzijdig en kan gebruikt worden in hartige en in zoete gerechten. Snijd de avocado overdwars in, draai de helften los van elkaar en wip de pit eruit met een mes of met je vingers. Schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Avocado is geweldig om op (geroosterd) brood of crackers te eten en combineert geweldig met ei. Of doe zoals de Mexicanen het doen en maak er guacamole van! Maar ook in smoothies en toetjes doen avocado’s het goed door de romige textuur.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van reuze avocado’s? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Stuur een mail!