
— GROENTE
Cime di rapa
Cime di rapa is een heerlijke Mediteraanse groente die lijkt op broccoli, maar ook verwant is aan raapstelen. Ze komen in Italië veel voor in de Apulie-streek. Ze smaken een tikkie bitter en worden in Italië vaak gecombineerd met Orecchiette (schelpjespasta) en pesto.
Beschikbaarheid Cime di rapa

De beschikbaarheid van producten op onze website is slechts indicatief en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het kan voorkomen dat producten (tijdelijk) niet beschikbaar zijn door onvoorziene omstandigheden, zoals wijzigingen in het assortiment, seizoensgebonden veranderingen of onvoorziene gebeurtenissen. Voor de actuele beschikbaarheid van onze producten verwijzen wij u naar onze commerciële afdeling.
Oorsprong
Deze blad- en bloemgroente is super populair in het Zuiden van Italië en Spanje. In Napels noemen ze het driarielli en in Spanje staat de groente bekend als grelos.
ITALIË


Bewaartips
De blad-bloemgroente is tot 4 dagen te bewaren in de koelkast
Bereidingstips
Snijd de Cime di rapa in stukjes en kook zo’n 5 minuten. Je kunt ze daarna eventueel nog even kort wokken met wat knoflook en ui.