Cimi di Rapa

GROENTE

Cime di rapa

Cime di rapa is een heerlijke Mediteraanse groente die lijkt op broccoli, maar ook verwant is aan raapstelen. Ze komen in Italië veel voor in de Apulie-streek. Ze smaken een tikkie bitter en worden in Italië vaak gecombineerd met Orecchiette (schelpjespasta) en pesto.

Beschikbaarheid Cime di rapa

Beschikbaarheid Cime di rapa

Oorsprong

Deze blad- en bloemgroente is super populair in het Zuiden van Italië en Spanje. In Napels noemen ze het driarielli en in Spanje staat de groente bekend als grelos.

ITALIË

Italie
Cimi di Rapa

Bewaartips

De blad-bloemgroente is tot 4 dagen te bewaren in de koelkast

Bereidingstips

Snijd de Cime di rapa in stukjes en kook zo’n 5 minuten. Je kunt ze daarna eventueel nog even kort wokken met wat knoflook en ui.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van Cime di rapa? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS