— GROENTE – KOOLSOORT
Oranje bloemkool
Naast de normale witte bloemkool bestaan er ook gekleurde soorten zoals de paarse, oranje en groene bloemkool. Oranje bloemkool is een prachtige variëteit die je zintuigen doet prikkelen! De oranje kleur heeft alles te maken met de aanwezigheid van caroteen in de grond. Het ras heeft een diepe oranje kleur en de roosjes zijn iets zachter van smaak.
Beschikbaarheid oranje bloemkool
Oorsprong
Eigenlijk werd bloemkool populair sinds de 18de eeuw in noord Europa. Waar de bloemkool daadwerkelijk vandaan komt is niet helemaal bekend waarschijnlijk rond het Middellandse zeegebied, klein Azië of Egypte. De gekleurde soorten zijn nieuwe rassen die voortkomen uit de witte soort.
BELGIË, FRANKRIJK, ITALIË & NEDERLAND
Bewaartips
Verse oranje bloemkool is het best te bewaren in de koelkast.
Bereidingstips
Oranje bloemkool verliest zijn kleur wanneer je het kookt dus daarom is het raadzaam om er mee te roerbakken of rauw te bereiden. Bloemkool is ontzettend veelzijdig. Heb je wel eens bloemkool in de oven geroosterd? Écht lekker! Maar je kunt er ook kleurige bloemkoolrijst van maken door de bloemkool te raspen en rauw te eten.