— GROENTE – WORTELS EN KNOLLEN
Lotuswortel
Lotusbloemen ken je misschien wel als de prachtige, op het water drijvende bloemen. Deze bloemen en bladeren groeien uit de lotuswortel die op de bodem van het water ligt. De smaak lijkt een beetje op die van aardappel, maar is wat zoeter. De lotuswortel is super decoratief doordat er een mooi patroon van luchtkamers verschijnt wanneer hij opengesneden wordt.
Beschikbaarheid lotuswortel
Oorsprong
De lotus heeft een belangrijke betekenis in het Hindoeïsme en het Boeddhisme. Het is een symbool voor goddelijke geboorte en zuiverheid.
CHINA
Bewaartips
Je kunt lotuswortel het beste luchtdicht in de koelkast bewaren.
Bereidingstips
Schil de lotuswortel voor gebruik en snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Als je de schijfjes niet meteen gaat gebruiken is het slim om ze even in een bakje met water en citroensap of azijn te leggen om verkleuring te voorkomen. Je kunt ze rauw in een salade verwerken of stoven of bakken. Maar wat écht lekker is, is om ze te frituren of met wat olie in de oven te bakken tot lotuswortelchips.