Zeesla

ZEEGROENTEN

Zeesla

Zeesla is een groenwier dat overal ter wereld voorkomt. Vooral in de zomer is het een bekend verschijnsel, omdat de groei dan wordt aangewakkerd door hoge lichtconcentraties. Het komt dan in dikke plakkaten op het strand te liggen. Zeesla is populair bij vegetariërs en vegans maar wordt ook bij het grotere publiek steeds bekender. Naast dat zeesla erg gezond schijnt te zijn, ziet het er ook nog eens fantastisch uit en zit er een heerlijke umami-smaak aan.

Beschikbaarheid zeesla

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

Zeesla komt vrijwel overal ter wereld voor in zout water in gematigde tot subtropische gebieden. Het groeit meestal in de overgangsstrook tussen de kust en diepe zee.

FRANKRIJK

Frankrijk
Zeesla

Bewaartips

Bewaar zeesla in de koelkast.

Bereidingstips

Verwijder het zout door het wier gedurende drie minuten onder stromend kraanwater te wassen. Verwerk het nu tot bijvoorbeeld algenboter (roomboter, citroensap, sjalot en citroenrasp) of een zeewiersalade die heerlijke is bij sashimi en sushi.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van zeesla? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS