— FRUIT – CITRUS
Pomelo
De pomelo is ontstaan uit een kruising van pompelmoes en grapefruit. De vrucht van de pomelo is een behoorlijk grote, ronde of peervormige citrusvrucht met een gladde, dikke, witgele schil. De smaak is lichtbitter, maar zoeter dan die van de grapefruit. Het vruchtvlees is soms wit en soms rood.
Beschikbaarheid pomelo
Oorsprong
Oorspronkelijk komt de pomelo uit Thailand en Maleisië, maar inmiddels heeft dit smakelijke citrusfruit zich verspreid over China, India, Iran en Zuid-Afrika.
CHINA & ZUID-AFRIKA
Bewaartips
Bewaar pomelo in de koelkast, of op de fruitschaal, daar zijn ze 1 a 2 weken houdbaar. Als de schil dof begint te worden, dan is de pomelo op zijn lekkerst.
Bereidingstips
Voordat een pomelo gegeten kan worden moet eerst de dikke schil verwijderd worden. Vervolgens pel je de partjes. Je kunt alleen de partjes eten, niet de velletjes. De pomelo is heerlijk als basis voor een frisse salade.
Voedingswaarden per 100g
ENERGIE |
EIWIT |
KOOLHYDRATEN |
WAARVAN SUIKERS |
VET |
WAARVAN VERZADIGD |
---|---|---|---|---|---|
38 kcal | 0,8g | 10g | 0g | 0,04g | 0g |
VEZELS |
NATRIUM |
CALCIUM |
IJZER |
VITAMINES |
|
1g | 1mg | 4mg | 0,11mg | C, B3 |