— GROENTE
Vleugelkomkommer (Teroi)
Vleugelkomkommer (Teroi) komt uit de komkommerfamilie en heeft een neutrale, licht zoete smaak. De smaak zit een beetje tussen die van komkommer en courgette in. Deze exotische groente heeft qua uiterlijk ook veel weg van de komkommer. De jonge vleugelkomkommer heeft een groene opvallende gegroefde schil met in de lengte gepunte ‘vleugels’. Als de vleugelkomkommer rijp wordt krijgt hij een gele schil, wordt de smaak bitter en kan hij niet meer gegeten worden.
Oorsprong
Vleugelkomkommer komt oorspronkelijk uit het noord-westen van India, maar tegenwoordig wordt deze soort wereldwijd in tropische gebieden gekweekt. Bud holland importeert de vleugelkomkommer vanuit de Dominicaanse Republiek. Naast het toerisme is de landbouw een belangrijke sector voor de Dominicaanse Republiek. De diversiteit van het landschap en het tropische klimaat maakt de Dominicaanse Republiek super geschikt voor een jaarronde teelt van een breed aanbod aan groenten en fruit.
DOMINICAANSE REPUBLIEK
Bewaartips
Je kunt vleugelkomkommers circa 1 week in de koelkast bewaren.
Bereidingstips
Vleugelkomkommer is een populair ingrediënt in de Aziatische keuken en wordt meestal gebruikt in curries, roerbakgerechten of soep. Verwijder met een dunschiller de schil van de vleugelkomkommer en snij deze in plakjes of blokjes. Hierna kun je deze groente koken, stoven of roerbakken.