agata

AARDAPPELEN

Agata aardappel

De Agata aardappel zijn mooie geelkleurige, vastkokend aardappels met een aangename rijke smaak en een romig tintje.

Beschikbaarheid Agata aardappelen

Jaarrond

Oorsprong

Wist je dat die oer-Hollandse aardappel oorspronkelijk uit Peru komt? Spanjaarden ontdekten de piepers bij de Inca’s tijdens hun ontdekkingsreizen in de 15e eeuw en introduceerde deze vervolgens in Europa. Aardappelras Agata is een echte Hollandse variëteit.

FRANKRIJK & NEDERLAND

Frankrijk & Nederland
agata

Bewaartips

Bewaar donker & droog in een koele omgeving.

Bereidingstips

Agata aardappelen zijn vastkokend. Dit betekent dat ze geschikt zijn om te koken of te bakken. Bereid de aardappelen in de schil zodat ze meer vitamines behouden en smaakvoller zijn.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van Agata aardappelen? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Stuur een mail!