Helianthus

WORTELS & KNOLLEN

Helianthus

Deze slanke knol is het broertje van de aardpeer en komt uit de zonnebloemfamilie. De knol wordt daarom ook wel zonnewortel genoemd. Helianthus kan jjrauw, gekookt of gebakken gegeten worden en smaakt licht zoet en notig.

Beschikbaarheid helianthus

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

Helianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In de 17e verscheen deze wortel in Frankrijk en werd hij steeds vaker gebruikt in de Franse keuken.

FRANKRIJK

Frankrijk
Helianthus

Bewaartips

Bewaar helianthus op een donkere, koele en droge plek.

Bereidingstips

Je kunt helianthus zowel met als zonder schil eten. Of gebruik ze rauw in een salade, gekookt of gebakken. Halianthus is een fijne vervanging voor aardappelen, maar is ook ontzettend leuk om verder mee te experimenteren. De knollen smaken goed bij wildgerechten.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van helianthus? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Stuur een mail!