— KRUIDEN
Rode basilicum
Rode basilicum is een variant van de groene basilicum. De bladeren zijn opvallend donker paars tot roodkleurig. Hoewel de smaak vergelijkbaar is, zorgt de donkere kleur voor een extra smaak dimensie!
Beschikbaarheid rode basilicum
Oorsprong
Basilicum komt oorspronkelijk uit tropische regio’s rond Centraal Afrika tot aan Zuid-Oost Azië. De oude Grieken geloofde dat basilicum hielp om de poorten tot de hemel te openen. Tegenwoordig komt basilicum veelal uit Israël en Kenia.
ISRAËL & KENIA
Bewaartips
Je kunt rode basilicum het best bewaren tussen de 13 en 17 graden en zo snel mogelijk gebruiken. Basilicum is gevoelig voor kou, dus leg het niet in de koelkast.
Bereidingstips
Basilicum kun je het beste scheuren in plaats van snijden, om bruine randjes te voorkomen. Gooi de steeltjes niet weg, maar hak ze fijn en laat ze mee fruiten bij de ui en knoflook bij het maken van een lekkere tomatensaus. Van basilicum kan je natuurlijk heerlijke pesto maken of een echte klassieker: salade caprese.