— NOTEN & ZADEN
Walnoot
Walnoten zijn de vruchten van de okkernotenboom. De vrucht wordt omgeven door een harde tweeschalige dop. De smaak van walnoten kan worden omschreven als zacht en lichtzoet. Let wel op je hebt een notenkraker nodig om de harde schil van de noot te breken.
Beschikbaarheid walnoot
Oorsprong
De walnoot komt oorspronkelijk uit Perzië. Het werd daarom lange tijd ook wel ‘Perzische noot’ genoemd. Vanuit Perzië is de noot naar Griekenland gebracht en later door de Romeinen verspreid door heel Europa. Al 2000 jaar wordt de walnoot gegeten in Europa.
CHINA
Bewaartips
Bewaar de noten in een koele droge omgeving zoals de keukenkast.
Bereidingstips
Je kunt met walnoten alle kanten op. Gebruik de noten bijvoorbeeld voor taarten, salades of voor bij je ontbijt. Voor gebruik eerst even de harde schil van de noot breken met een notenkraker.
Walnoten zijn veelvoorkomende allergenen en kunnen allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor noten.