— NOTEN & ZADEN
Verse walnoot
Walnoten zijn de vruchten van de okkernotenboom. De vrucht wordt omgeven door een harde tweeschalige dop. Bij de verse walnoot is deze dop nog nat. Verse walnoten worden daarom ook wel ‘natte noten’ genoemd. De smaak is wat milder dan de gedroogde variant.
Beschikbaarheid verse walnoten
Oorsprong
De walnoot komt oorspronkelijk uit Perzië. Het werd daarom lange tijd ook wel ‘Perzische noot’ genoemd. Vanuit Perzië is de noot naar Griekenland gebracht en later door de Romeinen verspreid door heel Europa. Al 2000 jaar wordt de walnoot gegeten in Europa.
FRANKRIJK
Bewaartips
Verse walnoten kun je niet zo lang bewaren. Bewaar dan ook in een koele droge omgeving zoals de keukenkast.
Bereidingstips
Met walnoten kun je alle kanten op. Gebruik de noten bijvoorbeeld voor taarten, salades of voor bij je ontbijt. Verse walnoten zijn milder van smaak en daarom weer nét even anders te combineren. Voor gebruik eerst even de harde schil van de noot breken met een notenkraker.
Walnoten zijn veelvoorkomende allergenen en kunnen allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor noten.