— FRUIT
Kiwano
Dit stekelige fruit is familie van de komkommer en meloen. Door de stekeltjes wordt de kiwano ook welk ‘horned melon’ genoemd. De binnenkant van een kiwano bevatten kamers met ‘drillerige’ zaadjes. Dit is eetbaar en brengt een lekkere, frisse smaak met zich mee.
Beschikbaarheid kiwano
Oorsprong
De plant is afkomstig uit de Kalahari in Afrika. Ondanks de naam is de kiwano niet verwant aan de kiwi. Wel is de vrucht, net als de kiwi, via Nieuw Zeeland op de markt gebracht in de jaren ’80.
DOMINICAANSE REPUBLIEK, ECUADOR, FRANKRIJK, KROATIË
Bewaartips
Bewaar kiwano liever niet in de koelkast, maar op een andere, koele plaats. Daar is hij enkele weken houdbaar.
Bereidingstips
Snijd de vrucht doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Wrijf voor sorbets, desserts of sap het vruchtvlees door een zeef.