— FRUIT – CITRUS
Tijger citroen
Tijger citroen is een citroen met een bont uiterlijk! Met zijn opvallende groen-geel gestreepte huid is het makkelijk te raden hoe deze citrusvrucht aan zijn naam komt, maar ook van binnen blijft de tijger citroen verrassen: het vruchtvlees heeft namelijk een prachtige zachtroze kleur. Uniek, smaakvol en toepasbaar in diverse culinaire gerechten, desserts en dranken!
Beschikbaarheid tijger citroen
Oorsprong
Tijger citroenen werden voor het eerst ontdekt in Californië. Tegenwoordig worden ze ook in Spanje geteeld, waar het zonnige klimaat de perfecte omstandigheden biedt om deze citroen te produceren.
SPANJE
Bewaartips
Bewaar tijger citroenen liever niet in de koelkast, maar op de fruitschaal, daar zijn ze 1 à 2 weken houdbaar.
Bereidingstips
Gebruik tijger citroenen op dezelfde manier als hoe je gewone citroenen gebruikt. Met hun fruitige smaak en aromatische geur geven ze smaak aan diverse culinaire gerechten, desserts en dranken. Tijger citroenen kunnen uitgeperst worden om het sap, welke helder van kleur is, te gebruiken in een verfrissende limonade of cocktail. Maar je kunt de tijger citroen ook in schijfjes snijden, zodat de decoratief gestreepte schil en het roze vruchtvlees zichtbaar blijven.