— GROENTE – KNOFLOOK & UIEN
Roze Uien
De roze ui is een kruising tussen de gele en rode ui. Hij is iets kleiner dan zijn soortgenoten en heeft, zoals de naam al verklapt, een mooie lichtroze tint. De smaak is vergelijkbaar, maar dan iets milder en zoeter wat zorgt voor een perfecte smaakbalans. Een fantastische smaakmaker, gewaardeerd om zijn unieke uiterlijk en heerlijke uiensmaak.
Beschikbaarheid roze uien
Oorsprong
De roze ui is een kruising tussen de gele en rode ui. Deze uiensoort wordt in Nederland gekweekt en is populair vanwege zijn delicate smaak, mooie kleur en veelzijdigheid.
NEDERLAND
Bewaartips
Bewaar roze uien enkele weken op een koele , donkere en droge plaats buiten de koelkast.
Bereidingstips
Roze uien zijn qua uiterlijk en smaak een kruising tussen de gele en rode ui. De smaak is iets milder en zoeter dan die van zijn soortgenoten waardoor ze voor veel gerechten gebruikt kunnen worden. Ze smaken koud bijvoorbeeld erg lekker in een frisse salade, salsa of guacamole, maar zijn ook perfect om te roosteren of te gebruiken als topping op een broodje. Naast de milde uiensmaak geven ze een prachtige kleurrijke tint aan je gerecht!