Tong Ho

GROENTE – CHINESE GROENTE

Tong-Ho

Tong-ho, ook wel bekend als eetbare chrysant, is een veelzijdige bladgroente die populair is in Aziatische keukens, met name in Chinese, Japanse en Koreaanse gerechten. Tong-ho heeft een uitgesproken, aromatische smaak die een combinatie is van aards, kruidig en licht bloemig. De bladeren zijn licht bitter. 

Oorsprong

Tong-ho komt oorspronkelijk uitn het Middellandse Zeegebied, maar verspreidde zich al duizenden jaren geleden naar Oost-Azië. Daar werd het gecultiveerd en gewaardeerd vanwege zijn culinaire en medicinale eigenschappen. 

SPANJE

Spanje
Tong Ho

Bewaartips

Je kunt tong-ho het beste in de groentela van de koelkast bewaren. Deze is lekker koud en daardoor blijft de groente enkele dagen houdbaar.

Bereidingstips

Was de bladeren grondig om vuil en zand te verwijderen. Overkoken kan de smaak en textuur bederven, dus bereid tong-ho kort om de smaak en voedingsstoffen te behouden. Je kunt de groente roerbakken, koken, stomen of rauw eten. Tong-ho wordt vaak toegevoegd aan Aziatische hotpots, bouillon-achtige soepen, salades en kimchi.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van tong-ho? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS