
— LEAVES, BLOEMEN, SPROUTS & CRESSEN
Fivola Blossom
Fivola Blossom heeft een aangename pittige bitter, bloemige, kruidnagelachtige smaak, vooral de meer geurige varianten, en is ideaal voor decoratie. De naam Fivola is geïnspireerd op het Italiaanse woord favola, wat “sprookje” betekent – en dat is precies wat deze bloem in een gerecht creëert: verwondering. Met haar diepe rode en roze kleuren en verfijnde vorm is Fivola Blossom een onderscheidende verschijning binnen het bloemenassortiment en ideaal voor fine dining, patisserie en cocktails.
Beschikbaarheid Fivola Blossom

Oorsprong
Fivola Blossom, algemeen bekend als regenboogroze of China-roze, is een kruidachtige, meerjarige plant die 30-50 cm hoog wordt en afkomstig is uit Noord-China, Korea, Mongolië en Zuidoost-Rusland.
De teelt van Fivola Blossom bloemen gaat zelfs terug tot het oude Griekenland. Deze bloemen, zeer gewaardeerd om hun sierlijke schoonheid, werden zelfs gebruikt als smaakmaker in diverse culinaire bereidingen. Tot op de dag van vandaag worden ze nog steeds gebruikt als ingrediënt in diverse recepten.
De bloemen worden al meer dan 2000 jaar gebruikt in de traditionele Chinese kruidengeneeskunde en staan bekend als ‘Qumai’.


Bewaartips
Fivola Blossom is jaarrond verkrijgbaar en kan tot zeven dagen bewaard worden tussen 2-7°C.
Bereidingstips
Fivola Blossom is een van de populairste eetbare bloemen die al sinds de oudheid wordt gebruikt. Ze worden wereldwijd gebruikt in culinaire bereidingen en decoraties en worden gewaardeerd om hun bioactieve bestanddelen.
Door het karakter kunnen de bloemen worden gebruikt in diverse gerechten, zoals salades, sandwiches, gelei, taarten en de aromatisering van azijn en wijn. Een bijzondere ontdekking is dat de bloemblaadjes een van de ingrediënten zijn van de beroemde Franse likeur Chartreuse.