— FRUIT
Tomatillo
De tomatillo wordt ook wel Mexicaanse aardkers genoemd. De ronde, grote bes wordt omhuld door een gedroogde, strogele, papierachtige kelk. Het groene, onrijpe vruchtvlees is zurig, maar wordt steeds zoeter naarmate hij rijper wordt. De tomatillo wordt vooral in combinatie met chilipepers gebruikt in hartige gerechten.
Beschikbaarheid tomatillo’s
Oorsprong
De tomatillo komt oorspronkelijk uit Mexico en Midden-Amerika, waar het al eeuwen een belangrijk voedselgewas is.
MEXICO, HOLLAND, COLOMBIA & SPANJE
Bewaartips
Bewaar tomatillo ongeveer 1 week buiten de koelkast of 2 weken in de koelkast.
Bereidingstips
Verwijder het papierachtige omhulsel en was de plakkerige laag van de tomatillo af. De vruchten kunnen rauw worden gegeten en worden gebruikt insalsa’s, soepen, jam, of chutneys. Tomatillo’s kan je lekker roosteren samen met chilipepers en verwerken tot ‘salsa verde’ of ‘mole’. Lekker bij taco’s en nacho’s!