— FRUIT
Granaatappel
De granaatappel ziet eruit als een grote, roze-rode appel met een leerachtig schild. Wanneer je de vrucht open breekt of snijdt, zie je de ontelbare rode pitjes. Deze pitjes smaken zoet en lichtzuur en hebben een fijne, knapperige bite. Ze worden dan ook vaak gebruikt als een topping over yoghurt en salades.
Beschikbaarheid granaatappels
Oorsprong
Granaatappels komen oorspronkelijk uit Perzië. Ze staan al eeuwenlang symbool voor vruchtbaarheid en er bestaan vele mythes over deze bijzondere vrucht. Granaatappelbomen en -struiken groeien inmiddels in veel landen met een warm klimaat.
CHILI, EGYPTE, ISRAËL, PERU & TURKIJE
Bewaartips
Je kunt granaatappels in de koelkast, maar ook op de fruitschaal bewaren. Door de dikke leerachtige schil blijven ze lang goed, tot wel een paar weken.
Bereidingstips
Halveer de granaatappel en klop dan aan de achterkant met een houten lepel op de schil zodat de pitjes eruit vallen. Of breek hem in kwarten en haal met je handen de pitjes uit de schil. Zorg dat de witte vliesjes niet tussen je pitjes terecht komen, deze smaken bitter.