Granaatappel

FRUIT

Granaatappel

De granaatappel ziet eruit als een grote, roze-rode appel met een leerachtig schild. Wanneer je de vrucht open breekt of snijdt, zie je de ontelbare rode pitjes. Deze pitjes smaken zoet en lichtzuur en hebben een fijne, knapperige bite. Ze worden dan ook vaak gebruikt als een topping over yoghurt en salades.

Beschikbaarheid granaatappels

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

Granaatappels komen oorspronkelijk uit Perzië. Ze staan al eeuwenlang symbool voor vruchtbaarheid en er bestaan vele mythes over deze bijzondere vrucht. Granaatappelbomen en -struiken groeien inmiddels in veel landen met een warm klimaat.

CHILI, EGYPTE, ISRAËL, PERU & TURKIJE

PEru Chili Egypte Turkije Israel
Granaatappel

Bewaartips

Je kunt granaatappels in de koelkast, maar ook op de fruitschaal bewaren. Door de dikke leerachtige schil blijven ze lang goed, tot wel een paar weken.

Bereidingstips

Halveer de granaatappel en klop dan aan de achterkant met een houten lepel op de schil zodat de pitjes eruit vallen. Of breek hem in kwarten en haal met je handen de pitjes uit de schil. Zorg dat de witte vliesjes niet tussen je pitjes terecht komen, deze smaken bitter.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van granaatappels? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Stuur een mail!