— PONTHIER GROENTE- EN FRUIT PUREE
Ponthier fruit purees – Mandarijn
Het van nature zonnige klimaat van Sicilië draagt ook bij aan de goede kwaliteit van Siciliaans fruit. Het levert een aantal van de beste kwaliteit mandarijnen op, vers en levendig, geproduceerd volgens lokale traditie. De vrucht, gedrenkt in de zon, is bijzonder smaakvol met een krachtig aroma en een heldere kleur, met een evenwichtige zuurgraad en een lichte bitterheid van smaak. Siciliaanse mandarijnen, met hun vele kwaliteiten, zijn geselecteerd om de biodiversiteitsinitiatieven van de Slow Food Foundation te illustreren.
Ponthier fruit purees
Oorsprong
De meeste van de Ponthier purees bestaan voor 100% uit puur groente of fruit. De andere varianten bestaan uit minimaal 90% puur fruit en maximaal 10% pure rietsuiker zonder additieven. Het fruit wordt steevast geoogst wanneer de rijpheid optimaal is, resulterend in een hoge brix-waarde en optimale smaak. Bovendien hebben de purees een lange houdbaarheid.
Bewaartips
Bewaar bij +2°C tot +6°C. Na opening in de koelkast bewaren en binnen 12 dagen gebruiken.
Bereidingstips
De mogelijkheden van Ponthier Fruitpurees zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan gebak (cremes, compote, mouse, granita, glazuur etc.) en drankjes (cocktails, mocktails, smoothies, sappen, milkshakes, koffie etc.). Maar je kunt er ook mee koken. Denk bijvoorbeeld aan sauzen, dressings, marinades, soepen en risotto’s.