— PONTHIER GROENTE- EN FRUIT PUREE
Ponthier fruit purees – Flavicarpa Passiefruit
Om precies te zijn, deze passievruchten komen voornamelijk uit de provincie Esmeraldaz aan de noordwestkust van Ecuador. Deze regio wordt ook wel de “Groene Provincie” genoemd vanwege de overvloedige vegetatie en schitterende edelstenen die de Spanjaarden dachten daar te vinden. De regio heeft een ideaal klimaat om het hele jaar door fruit te telen met een stabiele temperatuur, slechts variërend tussen 21 en 25 ° C, en een bijzonder hoge luchtvochtigheid. Bijna elke dag geniet Esmeraldaz van de felle zon bij zonsopgang met tropische regen in de middag en nacht.
Ponthier fruit purees
Oorsprong
De meeste van de Ponthier purees bestaan voor 100% uit puur groente of fruit. De andere varianten bestaan uit minimaal 90% puur fruit en maximaal 10% pure rietsuiker zonder additieven. Het fruit wordt steevast geoogst wanneer de rijpheid optimaal is, resulterend in een hoge brix-waarde en optimale smaak. Bovendien hebben de purees een lange houdbaarheid.
Bewaartips
Bewaar bij +2°C tot +6°C. Na opening in de koelkast bewaren en binnen 12 dagen gebruiken.
Bereidingstips
De mogelijkheden van Ponthier Fruitpurees zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan gebak (cremes, compote, mouse, granita, glazuur etc.) en drankjes (cocktails, mocktails, smoothies, sappen, milkshakes, koffie etc.). Maar je kunt er ook mee koken. Denk bijvoorbeeld aan sauzen, dressings, marinades, soepen en risotto’s.