Wasabiblad

 LEAVES, BLOEMEN, SPROUTS & CRESSEN

Wasabiblad

Wasabiblad is groot, hartvormig en heeft een mild-pittige wasabi-smaak. Dun gesneden wasabiblad gemarineerd met ponzusaus zorgt voor een rijke, gedurfde, citrussalade. Wasabiblad is populair in Japan en wordt daar vaak gebakken in tempurabeslag of gewokt.

BUD_Journal_Wasabibad

Beschikbaarheid wasabibladeren

Jaarrond beschikbaar

Oorsprong

Wasabi komt oorspronkelijk uit Japan waar wasabi al honderden jaren geteeld wordt. Dit gebeurt veelal in schaduwrijke bergrivieren. Ons wasabiblad wordt in het Westland geteeld in kassen. Wasabi wordt in het voorjaar geplant en heeft wel 18 maanden nodig om groot genoeg te zijn om te oogsten. Het blad, de stengels en de wortel kunnen allemaal gegeten worden.

NEDERLAND

Nederland
Wasabiblad

Bewaartips

Bereidingstips

Dun gesneden in ponzusaus zorgen ze voor een rijke, gedurfde, citrusachtige salade. Wasabiblad is populair Japan, gebakken in tempura beslag of gewokt in noedels en stoofschotels.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van wasabibladeren? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS