— GROENTE – BONEN
Haricots verts
Haricots verts zijn sperziebonen welke vroeger geoogst worden, waardoor ze een zachtere, subtielere smaak hebben en een eleganter uiterlijk. Een kenmerk van de haricots verts is dat ze niet ‘piepen’ tijdens het eten, iets wat bij sperziebonen vaak wel het geval is.
Beschikbaarheid haricots verts
Oorsprong
Haricots verts zijn sperziebonen welke vroeger geoogst worden. De boon komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika, rond het Andesgebergte. Columbus bracht ze mee naar Europa en vanuit daar werden ze verder verspreid.
KENIA & RWANDA
Bewaartips
Bewaar haricots verts afgesloten zo’n 2-3 dagen in de koelkast.
Bereidingstips
Snijd voor bereiding de puntjes van de haricots verts (tenzij je ze al gesneden hebt gekocht). Een echte klassieker: omwikkel een bosje haricots verts met rauwe ham of spek en bak een kwartiertje in de oven op 200 graden.