— GROENTE – POMPOENEN
Spaghettipompoen
De spaghettipompoen heeft een hele bijzondere eigenschap. Ongekookt lijkt hij nog weinig bijzonder, maar de magie begint wanneer hij gekookt is. Dan verandert het vruchtvlees in dunne slierten die lijken op spaghettislierten. En natuurlijk kan je deze ook zo gebruiken! Een leuk alternatief voor gewone spaghetti.
Beschikbaarheid spaghettipompoenen
Oorsprong
De voorouders van alle pompoenen, de reuzepompoen en de courgette, zijn in verschillende landen verder gecultiveerd waardoor er vele nieuwe rassen ontstonden, waaronder de spaghettipompoen.
VERENIGDE STATEN, FRANKRIJK & DUITSLAND
Bewaartips
Pompoenen kun je zo’n 4 tot 6 maanden bewaren op een koele plaats.
Bereidingstips
Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de pitten. Leg beiden helften met de snijkant naar beneden op een bakplaat en bak zo’n 40 tot 45 minuten op 200˚C. Laat vervolgens even afkoelen en trek de slierten los. Je kunt de slierten eruit scheppen, of in de pompoen laten zitten en zo serveren, met een lekker sausje!