— GROENTE – PEPERS
Carolina Reaper®
Deze extreem pittige peper is verkozen tot één van de allerheetste pepers ter wereld! Hij is goed te herkennen aan zijn dieprode kleur en gerimpelde huid. Maar pas op, want hij scoort tot wel 2.000.000 op de Scoville schaal, dus geen grapjes met deze peper…
Carolina Reaper® op de Scoville schaal
De schaal van Scoville wordt gebruikt om de hoeveelheid capscaïcine op te meten en vervolgens de ‘heetheid’ van een peper aan te duiden. Capsaïcine is een stof die de receptoren op de tong stimuleert die gevoelig zijn voor hitte en pijn. Dit geeft een branderig gevoel. Om overhitte siutaties te voorkomen, is het dus handig om even te checken hoe hoog jouw peper op de Scoville schaal scoort!
Beschikbaarheid Carolina Reaper®
Oorsprong
De Carolina Reaper® is ontstaan in South Carolina door Ed Currie, eigenaar van de Puckerbutt Pepper Company. Oorspronkelijk begon hij met het kweken van de pepersoort door de hoeveelheid capsaicine die voor kankeronderzoek gebruikt worden. Door zijn familiegeschiedenis met veel kanker gevallen wilde Currie iets doen om te helpen.
NEDERLAND & SPANJE
Bewaartips
Chilipepers bewaar je op een koele plek, maar liever niet in de koelkast, dit gaat namelijk ten koste van de smaak.
Bereidingstips
Deze extreem pittige peper wordt vaak voor peper-eet-wedstrijden en uitdagingen gebruikt en is niet geschikt voor iedereen. Durf je het toch aan? Trek dan handschoenen aan bij het bereiden van deze peper, wrijf niet in je ogen en wees gewaarschuwd! 🙂