Crosne

GROENTE – WORTELS & KNOLLEN

Crosne

Deze bijzonder gevormde knolletjes vallen op het eerste gezicht misschien niet helemaal in de smaak. Ze hebben wel wat weg van maden… Maar laat je niet gek maken door de vorm, want ze zijn ontzettend lekker. Men noemt het een kruising tussen de smaak van een artisjok en aardappel. Aan zijn bijzondere uiterlijk en smaak dankt de crosne dan ook vele bijnamen zoals Chinese artisjok, Japanse aardappel, knotroot, chorogi of stachy!

Beschikbaarheid crosne

Beschikbaarheid Crosne

Oorsprong

Crosne behoort tot de familie van lipbloemen waarvan de eetbare knolletjes onder de grond groeien. Ze komen oorspronkelijk uit China maar worden tegenwoordig veel in Frankrijk gegeten en gekweekt.

FRANKRIJK

Frankrijk
Crosne

Bewaartips

Bewaar de crosne op een donkere en koele plek. I

Bereidingstips

Crosne hoeft niet geschild te worden. Even spoelen met koud water en afborstelen is voldoende. Blancheer de knolletjes kort en daarna kun je ze roerbakken. Crosne wordt ook wel eens rauw gegeten als snackgroente.

TERUG NAAR PRODUCT BIBLIOTHEEK

CONTACT

Meer informatie?

Wil je meer informatie over het inkopen van crosne? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

MAIL ONS