NIEUWS

Dadels; de energie van de Ramadan!

Aan het einde van deze maand begint voor moslims de Ramadan. Een periode waarin onder andere geloof, dankbaarheid en zelfdiscipline centraal staan. Tijden de Ramadan wordt er door veel moslims ook gevast, wat betekent dat ze tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten of drinken. Een van de belangrijke tradities tijdens deze vastenperiode is het gebruik van dadels.

Dadels hebben niet alleen een symbolische betekenis tijdens de Ramadan, maar ook praktische voordelen. Ze zijn een rijke bron van energie en voedingsstoffen, wat na een dag van vasten belangrijk is voor het herstel van het lichaam. Het verbreken van het vasten met het eten van een dadel wordt vaak “iftar” genoemd.

Ramadan dadels
Dadelpalm met dadeltros

Dadels groeien aan de dadelpalm en zijn er in verschillende soorten. Elke variëteit heeft zijn eigen unieke smaak, textuur en oorsprong. Maar welke dadel kies je? De keuze van een dadel kan afhangen van persoonlijke voorkeur of van waarvoor je ze wilt gaan gebruiken. Door de zoete smaak van deze vruchten zijn ze heerlijk om zo uit de hand te eten, maar zijn ze ook goed te gebruiken als natuurlijke suikervervanger voor in desserts, als hapje gevuld met kaas of verwerkt in salades. Tijd om ons assortiment dadels aan je voor te stellen!

Smaakvol, veelzijdig en een bron van energie!

Hayani dadels

GEDROOGD

Hayani dadels

Van een aperitief tot een betoverend voorgerecht of een verrukkelijk dessert, er is eigenlijk niets zo lekker en voedzaam als hayani-dadels. Deze dadels hebben alle natuurlijke, zoete voordelen, maar slechts de helft van de calorieën van andere dadels.

LEES VERDER

GEDROOGD

Dadels Deglet Nour

Deglet Nour dadels zijn de meest voorkomende dadels in West-Europa. Deglet Nour betekent ‘Dadel van het licht’. Dit komt doordat wanneer je de amberkleurige dadels tegen het licht houdt, ze een beetje doorschijnend zijn.

LEES VERDER
Dadels Deglet Nour
Dadels Medjoul

GEDROOGD

Medjoul dadel

Drie keer zo groot als de gemiddelde dadel, sierden deze dadels ooit alleen de tafels van de koninklijke paleizen van Arabië. Tegenwoordig winnen deze majestueuze snoepachtige dadels snel aan populariteit bij liefhebbers van gezonde snacks en gerechten over de hele wereld.

LEES VERDER

OVERIG

Barhi dadel

De Barhi dadel is vernoemd naar de hete, Arabische wind; ook wel ‘barh’ genoemd. De Barhi is niet gedroogd en heeft een zoet-sappige smaak die frisser is dan een gedroogde dadel. De dadels worden voornamelijk aan de tak verkocht en ze zijn door hun fris-zoete smaak erg populair.

LEES VERDER
Bahri dadels

RECEPT

Gevulde dadels

Omwikkelt met rauwe ham, gevuld met zachte blauwe kaas en pistachenootjes

Naar het recept